zondag, juni 16, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (80)
spot_img

KORTE BERICHTEN (80)

Een synthese uit de persberichten van de voorbije week die een ijzersterke band hebben met Tenerife en daardoor interessant zijn voor de Nederlandstalige lezers.

* Het eilandbestuur zal 5.000 van de 10.000 hectaren dennenbos verwijderen; 510.000 ton dennenhout zal van het eiland verdwijnen en tot compost verwerkt worden omdat de herbebossing van dennen uit de jaren ’60 en ’70 uit de hand aan het lopen is en daardoor de brandbelasting op het eiland gevoelig stijgt.

* De bouw en de uitbating van een nieuwe hydro-elektrische centrale op Tenerife zal zorgen voor 500 directe arbeidsplaatsen, daarenboven worden er nog 1.500 jobs gecreëerd binnen de toeleveringsbedrijven; de realisatie van een eerste dergelijke centrale op het eiland zal de overheid meer dan € 300 miljoen kosten.

* De kans dat er zich een vulkaanuitbarsting voordoet op de Canarische Eilanden is 1 op 40 jaar; dit werd gezegd door vulkanoloog Pedro Hernandez van het Instituto Vulcanológico de Canarias (Involcan) die er onmiddellijk aan toe voegt dat de laatste eruptie nog steeds bezig is in de oceaan ten zuidwesten en vlakbij El Hierro.

* Tenerife ambieert om de grootste gasterminal te realiseren op de Canarische archipel; zo zou de nieuwe bedrijfshaven in Granadilla de centrale as worden voor LNG-invoer vanaf Qatar, het Arabisch emiraat in het Midden-Oosten, gelegen aan de Perzische Golf.

* Het eiland voorziet een budget van € 90.000 om een locatie voor de realisatie van een biomassacentrale aan te kopen; daarvoor heeft men plannen om in de gemeente Fasnia de finca Las Eres aan te kopen om er later een biocentrale te bouwen.

* Ecologisten klagen het overschrijden van het aantal bezoekers die de top van de Teide mogen betreden aan; de toegang naar el pico del Teide is momenteel vastgelegd op 150 bezoekers per dag en dit is destructief voor de omgeving daarboven, zegt een woordvoerder van het Asociación de Amigos de la Naturaleza.

* Tenerfiaanse schone Patricia Yurena Rodríguez uit Granadilla, Miss España 2008 en eerste eredame op de Miss Universo-verkiezingen in 2013 in Moskou heeft een aanbod van Donald Trump afgewezen; zij kreeg de kans om te gaan werken in een van zijn bedrijven in New York.

* Wie doet beter dan de gemeente Santa Úrsula met nul euro schulden en een spaarboekje waarop meer dan € 3 miljoen staat; geen enkele andere Tenerfiaanse gemeente komt ook maar in de nabijheid van dit rooskleurig financieel beleid.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

WIJ ZIJN DE PINEUT

CARRERA POR LA VIDA

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

LORO PARQUE

HERMANO PEDRO

spot_img