woensdag, april 17, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (79)
spot_img

KORTE BERICHTEN (79)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een sterke band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor de Nederlandstalige lezers

* De voorbije editie van het cultuurfestival Plenilunio in Santa Cruz was een daverend succes; duizenden toeschouwers, waaronder heel veel toeristen hebben genoten van het 13 uur durende evenement waarin 130 activiteiten, straatanimaties en voorstellingen centraal stonden.

* Het grootste kerkorgel staat opnieuw ten gehore in de parochiekerk Nuestra Señora de la Merced in El Médano; met meer dan 2.000 toonpijpen werd het orgel hersteld van het verval dat aangericht werd door termieten en het kostenplaatje liep op tot € 600.000.

* De Policía Local van Arona heeft een probleem door een tekort aan 40 personeelsleden op een totaal van 120 agenten; daardoor kunnen zij de veiligheid op de verschillende evenementen en feesten die binnen de gemeentegrenzen doorgaan niet meer garanderen.

* Op de elfde editie van de beurs Seatrade Cruise Med in Santa Cruz werden de hoge verwachtingen voor de haven van de Tenerfiaanse hoofdstad voorgesteld; op de belangrijkste cruisebeurs ter wereld werd geopperd dat het aantal cruisepassagiers die Tenerife bezoekt zal verhogen van 2,2 naar 8,6 miljoen eenheden.

* Het volk zegt ‘ja’ tegen het zomercarnaval nadat in Puerto de la Cruz de eerste editie door de straten trok; meer dan 3.000 toeschouwers hebben genoten van deze eerste zomerse editie en verwachten volgend jaar een heruitgave ervan.

* De hoogspanningslijn van 220 kilowatt tussen Granadilla de Abona en Guía de Isora hoeft niet aangepast en verzwaard te worden; de reden is dat de vraag naar energie is gestagneerd als gevolg van de voorbij economische crisis.

* Het is een hele karwei om met een boot de nieuwe haven van Garachico binnen te varen; vaartuigen met een grotere diepgang kunnen botsen met de versterkte ondergrond van de havenarm en daardoor werden boeien gelegd die het binnenvaren bemoeilijken.

* Tenerife heeft de voorbije maand 518.666 of 3,9% toeristen meer verwelkomd dan in de augustusmaand van 2015; ook het aantal overnachtingen ging er op vooruit en bedroeg in deze zomermaand 3.753.915 slaapnachten.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

HET VOORJAAR CARNAVAL

OUD EN VOL VERLANGEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

AQUACULTUUR ROND TENERIFE

APP POLITIEHULP

REISKORTINGEN

spot_img