woensdag, april 17, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (78)
spot_img

KORTE BERICHTEN (78)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een sterke band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor de lezers

* De uiteindelijke ontsluiting van de ringsnelweg op het eiland staat andermaal op de wip nadat de Canarische regering heeft bekendgemaakt dat de nodige fondsen ontbreken; de eilandregering, met Carlos Alonso op kop, heeft een dringende vergadering belegd met Fernando Clavijo, president van alle eilanden, om een oplossing voor dit probleem te zoeken.

* Na administratief gehakketak ten gevolge van illegale activiteiten heeft de eilandregering beslist om de negen kiosken aan het strand van Las Teresitas onmiddellijk te sluiten; de uitbaters hebben zich verenigd en hebben een advocaat aangesteld om hun rechten te verdedigen.

* De eerste editie Gran Fiesta de los Vinos de Tenerife in Los Realejos zit erop; 46 wijnbouwers hebben in El Socorro 108 wijnen gepresenteerd die allemaal op het eiland worden geproduceerd.

* Nieves Plasencia Rodriguez uit Alcalá werd onlangs in de bloemetjes gezet; de oudste bewoonster van Tenerife werd door de familie, vrienden, buren en het gemeentebestuur van Guía de Isora op gepaste wijze gehuldigd ter gelegenheid van haar 104de verjaardag.

* Carlos Alonso, voorzitter van de eilandregering, heeft verklaart dat er op de site in Las Caletillas een hydro-elektrische centrale komt; de huidige en vervuilende thermische centrale in Los Silos die zorgt voor 17% van de energie op Tenerife wordt afgebouwd en vervangen door een milieuvriendelijk exemplaar op het grondgebied van Candelaria.

* De werkgelegenheid in de toeristische sector is in de voorbije augustusmaand met 18,1% gestegen in vergelijking met dezelfde maand in 2015; van de 12.545 personen die werk vonden werd 5,5% of 4.918 in een hotel tewerkgesteld en 23,7% of 4.463 in een bar of restaurant.

* In de politiezone van La Laguna werden 9 patrouillewagens uitgerust met een defibrillator en staan er nog 5 in de rij om ingebouwd te worden in nieuwe voertuigen die in 2017 zullen aangekocht worden; in de aankoopprijs van € 18.000 is de opleiding tot het gebruik van dit levensreddend apparaat niet inbegrepen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

DE TIJD VAN TOEN

IK KOM ERAAN

HOPELOOS VERLIEFD

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

KONINKRIJK TENERIFE

GEMEENTEN EN GEHUCHTEN

WEBCAM PLAYA DE SANTIAGO

spot_img