woensdag, juli 17, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (77)
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN (77)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een sterke band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor de lezer.

* De verbinding van de eilandsnelweg tussen Santiago del Teide en El Tanque gaat een onzekere toekomst tegemoet; de werken moesten reeds uitgevoerd zijn maar door financiële bezuinigingen van de eilandregering is het project vertraagd en is er nog steeds geen realisatiedatum opgegeven.

* De haven van Santa Cruz wordt door Seatrade Cruise Med in één adem genoemd bij de beste drie cruisehavens ter wereld; door genomineerd te worden valt mogelijks de kans om de felbegeerde titel ‘Haven van het jaar’ te bemachtigen.

* La Matanza is de enige gemeente langs het vao-bustraject door zeven gemeenten die niet akkoord gaat met een buslijn over haar grondgebied; de rijweg voor dit sneltransport wordt voorzien via de autoweg TF-5 om het aanhoudend fileprobleem op te lossen en de gemeente oordeelt dat er onvoldoende plaats is om haltes en stations te bouwen.

* De zondagse koopjesdag ‘Ven a Santa Cruz’ heeft op haar zesde editie slechts 52% van de handelaars kunnen betrekken in haar project; 49,1% van de winkels en 70,3% van de horecasector hebben de deuren opengehouden voor het massaal opgekomen publiek.

* Met een drone vliegen zonder vergunning kan op Tenerife niet; om dit nieuwe fenomeen publicitair te promoten werd in Candelaria een dronefestival ingericht om handelaars en nijveraars te overtuigen en hen met de nieuwe foto- en videomogelijkheden van de dronetechniek aan te moedigen.

* De overheid is bezig met een plan om de moeflon uit beschermde gebieden te weren; deze herbivore berggeit is aan een allesverwoestende floraronde bezig in het Parque Nacional del Teide en moet daarvoor uitwijken naar andere locaties.

* Metrotenerife heeft haar winterservice ingezet met een frequentievermindering op een aantal metrolijnen; een frequentie van 5 minuten voor lijn 1 en met 10 minuten voor lijn 2 tussen 07.00 en 15.00 uur is daarvan het gevolg.

* De beloofde draineringswerken in de omgeving van het rondpunt in Guaza zijn eindelijk aangevat; de regenafvoer op de rechterrijstroken van de TF-1 wordt met deze werken gekanaliseerd en dit moet overstromingen, zoals we in het verleden meermaals hebben meegemaakt, voorkomen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

GELUK OP EEN EILAND

MEER DAN 29.000 LEDEN

ZWEMBADGENOEGENS

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

LEGENDES OP TENERIFE

BLADWIJZER

ONBEKEND TENERIFE

SEB LEESON LEGAL GROUP