zaterdag, juni 15, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (76)
spot_img

KORTE BERICHTEN (76)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een sterke band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor de lezer.

* De eilandregering zal de moeflon uit de nationale parken definitief verwijderen en dat staat te lezen in het Marco Estratégico de Desarrollo Insular; dit kleine wilde schaap is net als het konijn de oorzaak van grote natuurschade.

* De pastoor van de parochiekerk Nuestra Señora del Carmen in Los Cristianos is boos op het gemeentebestuur van Arona; de populaire en traditionele optocht werd door de gemeentelijke overheid onverwacht omgeleid naar de Avenida de Suecia en de Calle Benchijigua in plaats dat de stoet zich rechtstreeks naar de oude pier in de haven begeeft.

* Het oude seinhuis dat bij de vuurtoren Punta de Abona staat wordt gerenoveerd en omgetoverd in een museum, annex restaurant; de gemeente Arico heeft € 61.000 veil voor het herwaarderen van deze geschiedkundige site.

* Ruim € 11 miljoen is ingeboekt om delen van de TF-5 en TF-1 te herasfalteren; voor het zuiden zal vooral aandacht besteed worden aan het 16 kilometer lange traject tussen San Isidro en Las Chafiras waar dagelijks tot 90.000 voertuigen voorbij razen.

* De toegangsweg TF-445 naar Punta de Teno wordt in november terug opengesteld voor alle verkeer nadat een gedeelte van de weg eerder deze zomer instortte; de werken vorderen gestaag en zullen uiteindelijk € 374.000 kosten.

* Het motorencircuit in Atogo, beter gekend onder de naam Circuito del Motor begint een fysiek bestaan; de eerste steen werd symbolisch geplaatst door de overheid als startschot van een prestigieus project waaraan twee jaar zal gewerkt worden.

* De Mercado de Nuestra Señora de África in Santa Cruz ondergaat binnenkort belangrijke verandering van algemeen belang zonder dat aan de structuur en het architecturaal uitzicht geraakt wordt; de marktplaats is en blijft in alle opzichten een monument, enkel het oude interne reglement zal aangepast worden om te voldoen aan de eisen van deze 21ste eeuw.

* Het Organismo Autónomo de Museos y Centros zal een nieuwe geleide wandeling organiseren die de kastelen van Santa Cruz in één traject met elkaar moet verbinden; de wandelroute komt voorbij het ‘zwarte kasteel’ San Cristóbal, de versterkte toren van San Andrés en El Castillo de Paso Alto.

 

 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

SAN MIGUEL DE TAJAO

TENERIFE ONTDEKKEN

HET VOLMAAKTE LEVEN

spot_img