vrijdag, juni 14, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (75)
spot_img

KORTE BERICHTEN (75)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een sterke band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor de lezer.

* Met de eerste steenlegging van het Circuito del Motor in zicht ontstaat de vrees dat het eiland zal overspoeld worden met motoren en het gebrul ervan; de voorzitter van de politieke partij Grupo Popular spreekt dat met klem tegen, alhoewel er wel degelijk een moto-atelier en dito winkel voorzien is in de onmiddellijke nabijheid van het snelheidscircuit.

* Het Parque Marítimo César Manrique in Santa Cruz wordt het decor voor het carnavalgebeuren in 2017; deze locatie moet kleur geven aan de verschillende missverkiezingen georganiseerd in het kader van het Gala de la Reina.

* De vijver op de Plaza de España in Santa Cruz is geen plaats om pootje te baden, te zwemmen of verfrissing te zoeken; wie zich toch in het water begeeft riskeert een boete zoals bepaald in art. 128 van het politiereglement.

* De feesten in Los Cristianos onder de noemer Feria del Pescado worden opgedragen aan vrouwen; iedere vrouw die iets te maken heeft met het traditionele vissersleven zal er geëerd worden.

* De weg die Fonsalia verbindt met de eilandring is open; nu wordt er snel werk gemaakt van de rotonde op de TF-47 tussen Adeje en in Guía de Isora om de, naar schatting, 30.000 voertuigen die er dagelijks voorbijkomen sneller te laten doorstromen.

* Het zuiden van Tenerife krijgt in de periode 2017-2021 een slordige 58% van het budget die in het kader van het Plan Hidrológico Insular moet gebruikt worden; dat impliceert onder meer dat er moet geïnvesteerd worden in zuiveringstations, collectoren en aangepaste rioleringen.

* In 38% van de gevallen heeft een aangifte bij de toerismepolitie (Prottur) in Santa Cruz te maken met diefstal of beroving; deze politie-eenheid heeft in het totaal 695 aanklachten allerhande binnengekregen, het merendeel van buitenlandse toeristen.

* Om tot de nieuwe realisatie van het strand Las Teresitas te komen moeten 25 instanties hun fiat geven over de bouwplanning; tegen eind oktober 2016 kan men dan beginnen met de realisatie ervan indien er geen protesten worden ingediend binnen de 45 dagen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

2 REACTIES

 1. Vraag aan Guy Devos :
  Ik heb een appartement en een auto in Playa Paraiso.
  Mijn vrouw en ik zijn beide gepensionneerd en wonen in België in een eigen appartement.
  We hebben gelezen dat men fiscaal ressident worden wanneer we langer dan 183 dagen op een jaar verblijven op Tenerife.
  We willen geen fiscaal ressident worden, doch langer dan 183 dagen verblijven.
  Wie controleert dit en hoe wordt dit gecontroleerd? Moeten wij zelf bewijzen dat we geen 183 dagen op Tenerife zijn?

  Dank bij voorbaat
  Herman Kiekens
  herman-kiekens@hotmail.com

  • Beste Herman,
   Je wil gelijktijdig koud en warm blazen. Je kunt geen verblijfsperiode inplannen van meer dan 183 dagen en geen fiscaal resident willen worden. Over de duur van je verblijf hoef jij niets te bewijzen, dat doet de overheid wel door gebruik te maken van het SARA-systeem. Wat dat is kun je lezen op http://tenerifeconnect.com/nl/goedkoper-reizen/. Wil je gedetailleerde informatie dan contacteer je best een gestor, een accountant of een advocaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

MEER DAN 29.000 LEDEN

VIRUSSEN OP TENERIFE

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img