dinsdag, oktober 3, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (74)

KORTE BERICHTEN (74)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een sterke band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor de lezer.

* In de nabije toekomst zal voor het openhouden van een barkiosk aan het strand van Las Teresitas respectievelijk € 210 of € 2.100 per maand  moeten neergeteld worden; de 8 strandbarretjes van 15 m² aan het strand en de 6 van 150 m² aan de nieuwe wandelweg zullen in totaal € 191.520 per jaar opbrengen voor de hoofdstedelijke regio (€14/m²).

* De Duitse feesten in Puerto de la Cruz, die een klein beetje op het Oktoberfest lijken, worden uitgebreid tot twee dagen; op het Fiesta de la Cerveza zal er Paulanerbier worden geschonken en zal er gedanst en gekletst worden op de muziek van Oberbayerngroepen.

* Er worden de volgende zes jaar zes nieuwe residenties voor bejaarden gebouwd in het zuiden van Tenerife; de eerste komt in Guía de Isora en zal 75 bewoners kunnen huisvesten die ouder zijn dan 65 jaar.

* Ruim 150.000 bedevaarders zijn rond 15 augustus afgezakt naar Candelaria voor de verering van de eilandpatrones La Virgen of de Maagd Maria; busmaatschappij Titsa heeft gezorgd voor 64 extra bussen waardoor 20.000 mensen konden worden vervoerd.

* De eilandregering heeft een einde gemaakt aan het vuurverbod in hoger gelegen en bosrijke gebieden; men vraagt om nog steeds zorgzaam en voorzichtig om te springen met brandgevaarlijke stoffen en er kan opnieuw gebruik gemaakt worden van de BBQ’s in recreatieve gebieden.

* De papagaaien in Loro Parque worden deze zomer extra vertroeteld; zij krijgen dagelijks een douche van verneveld water om wat af te koelen van de zomerse hitte en op deze manier krijgen de bezoekers een extra attractie voorgeschoteld.

* De eilandregering heeft contacten gelegd in het Amerikaanse Silicon Valley om te bekijken hoe men op Tenerife buitenlandse bedrijven inzake computertechnologie en innovatie kan aantrekken; Google, Facebook, Apple, Dropbox en Twitter werden benaderd met een voorstel van een aantrekkelijk fiscaal regime op Tenerife.

* De Canarische eilanden staan met 10,3% op de voorlaatste plaats in de Spaanse lijst inzake GSM-gebruik;  het Spaans gemiddelde ligt op 17,7% en vooral jongeren tussen 18 en 24 jaar maken volop gebruik van dit multimediamiddel.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

VERBODEN VOOR JONGEREN

WAT IS HET FIJN OP TENERIFE!

KERST OP TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

FEESTDAGEN 2021

FEESTDAGEN 2019

KLACHTEN BIJ AANKOOP