dinsdag, oktober 3, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (73)

KORTE BERICHTEN (73)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een sterke band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor de lezer.

* De bevolkingsgroei in het zuiden van het eiland zal tegen 2019 drie keer sneller verlopen dan in de metropolitaanse regio Santa Cruz, La Laguna, Tegueste en  El Rosario; de voorspelling heeft het over een aangroei van 315.000 naar 339.000 inwoners in het zuiden (+24.000) en van 425.500 naar 436.500 inwoners in de hoofdstedelijke regio (+11.000).

* Ondanks een aantal ingediende petities heeft de gemeentelijke overheid besloten om 9 kiosken op het strand van Las Teresitas dan toch te sluiten; het zich niet in orde stellen met de opgelegde modaliteiten, illegale handelspraktijken, nachtlawaai en drugsfeiten hebben de overheid doen besluiten de uitbatingsvergunning van deze negen strandbarretjes in te trekken.

* De nieuwe cruiseterminal in de haven van Santa Cruz moet klaar zijn tegen 21 september; niet alleen om de duizenden passagiers te ontvangen maar vooral omdat er in de 15.000 m² grote terminal een congres wordt georganiseerd waarop 4.000 personen zijn uitgenodigd.

* Op de camping Punta del Hilgado in La Laguna heerst er reeds de hele zomer een drukte vanjewelste; tussen 17 juni en 7 augustus werden er 8.704 overnachtingen genoteerd met een gemiddelde bezettingsgraad van 90%.

* Alle bedrijven in Adeje worden samengebracht in een prestigieus internetproject met de naam Impyme Adeje; alle activiteiten van de ruim 4.000 kleine en grote bedrijven worden in een nieuwe internetsite opgenomen waarin de geolocatie een bijzondere rol zal spelen.

* Het cruisetoerisme blijft niet verder groeien op de Canarische Eilanden; alle eilanden samen hebben in het eerste semester van dit jaar ‘slechts’ 1.049.671 passagiers mogen ontvangen of 6,9% minder in vergelijking met dezelfde periode in 2015.

* De eilandregering heeft € 2 miljoen uitgetrokken om de weg tussen Valle San Lorenzo en Guaza te verbeteren; zo zal de TF-66 die ook door Buzanada, Cabo Blanco en La Camello loopt veiliger worden en dit tot groot jolijt van de taxichauffeurs, de lokale distributie en de talrijke toeristen die deze weg gebruiken.

* De herstellingswerken aan de TF-445, de gekende Tenoroute, vorderen gestaag; de instorting zorgt voor een resem aan speciale herstellingstechnieken om de weg te reconstrueren en deze tegen het eind van dit jaar opnieuw toegankelijk te kunnen stellen voor alle verkeer.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KLEINE POTJES

VEILIG VLIEGEN

KIEZEN OF DELEN

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

MACARONESIË

VLIEGVELD EL SOCORRO

ILLEGAAL TV-KIJKEN