dinsdag, juni 6, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (72)

KORTE BERICHTEN (72)

KorteBerichten1EEN BEKNOPTE SYNTHESE UIT DE PERSBERICHTEN VAN DE VOORBIJE WEEK DIE EEN RELATIE HEBBEN MET TENERIFE EN DAARDOOR INTERESSANT EN RELEVANT ZIJN VOOR DE NEDERLANDSTALIGE LEZER.

* Door de hoge temperaturen, een harde wind en een geringe luchtvochtigheid werd door de eilandregering het hoogste alarmniveau inzake brandgevaar afgekondigd; daardoor worden een aantal wegen afgesloten die naar brandgevaarlijke locaties in bergachtige en bosrijke gebieden leiden.

* De werken aan het motorcircuit in Atogo worden gestart op 29 augustus; de € 23,6 miljoen kostende werken zullen 21 maanden in beslag nemen om het (ondertussen gewijzigde en aangepaste) gigantische project te realiseren.

* De raffinaderij in Santa Cruz zal alles in het werk stellen om de gezondheid van haar omwoners te garanderen; dat staat in het Plan de Calidad del Aire de Santa Cruz en op deze manier zal de uitstoot van sulfaten en dioxines gereduceerd worden tot onder het wettelijk toegestane niveau.

* Ook in Puerto de la Cruz gaat het goed met het toerisme; in het eerste semester van 2016 werden er 3.070.704 overnachtingen geteld voor 407.395 vakantiegangers, concreet is dit een verhoging van 16,1% in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar.

* De buslijn 467 tussen Los Cristianos en Costa del Silencio werd bij de maatschappij Titsa opgetekend als een groeiende verbinding; een kwart van de reizigers zijn toeristen en dat zorgde mee voor de verhoging van 1,90 tot 2,50 passagiers per kilometer.

* De eerste ontziltingsinstallatie in het zuiden van Tenerife wordt operationeel in september; het betreft een installatie in Granadilla de Abona voor het maken van drinkbaar water door middel van osmose met een capaciteit van 21.000 m³ die later mogelijks is te verhogen tot 42.000 m³.

* Vandaag wordt in Santa Cruz de vijfde editie van ‘Ven’ op gang geschoten; deze koopjesperiode loopt van 10.00 tot 19.00 uur en lokt menige shoppers naar de hoofdstad, mede door de talrijke randanimaties verspreid over het winkelgebied.

* Een vliegtuigongeval of een auto-ongeval, we weten niet goed hoe we dit accident moeten beschrijven; op de luchthaven Los Rodeos is in ieder geval zwaar fysiek contact geweest tussen een bestelwagen en een geparkeerd vliegtuig met veel materiële schade tot gevolg, gelukkig werd daarbij niemand gewond.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

IK KOM ERAAN

BESTE KLIMAAT TER WERELD

OUD EN VOL VERLANGEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

KAMER NUMMER 100

- Reclame -spot_img

WEETJES

UNA SIESTA

IMPOSANT ZANDSTRAND