maandag, juli 22, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (71)
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN (71)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

* Voor het eerst in de geschiedenis van de snelweg rond het eiland werd een kilometerpaaltje geplaatst waarop een getal staat dat hoger is dan honderd; 12.000 automobilisten per dag rijden voorbij het kilometerpaaltje ter hoogte van Santiago del Teide en weten dan dat ze 101 kilometer verwijderd zijn van de hoofdstad Santa Cruz.

* Het Russische toerisme is na twee jaar terugval opnieuw aan een remonte bezig; twee jaar na de politiekwijziging van Poetin en de devaluatie van de roebel vinden 44.000 Russen in het eerste semester de weg terug naar het vakantieoord Tenerife, of 3,4% meer dan in dezelfde periode in 2015.

* Het wereldkampioenschap voor surfers gaat dit jaar opnieuw door in El Médano van 1 tot 7 augustus en wordt ingericht door het PWA (Professional Windsurfers Association); dit kampioenschap is een opsteker voor het toerisme en de sportieve uitstraling van het eiland door de internationale reclame die wereldwijd voor dit evenement wordt gemaakt.

* Het Tenerife Walking Festival gaat volgend jaar opnieuw door tussen 23 en 27 mei; de deelnemers stappen ieder jaar over de 1.500 kilometer lange wandelwegen en genieten aldus van het ruime flora-aanbod dat het eiland rijk is.

* Het nieuwe plan Tenerife+Azul zal in de komende vier jaar een budget van € 1,6 miljoen investeren in 42 projecten in de kustgebieden; alle objectieven hebben te maken met watersport en variëren van het aanleggen van nieuwe steigers tot het wegwerken van niet gekwalificeerde en illegale excursiehandel.

* Het strand Troya I is een tijd lang gesloten geweest wegens een bacterie-alarm door de aanwezigheid van  de fecale bacterie Escherichia Coli; het strand Puertito de Adeje werd ook een tijdlang afgesloten door een breuk in het afwateringssysteem, veroorzaakt door werken in de omgeving van het strand.

* Na het debacle over de illegaal gebouwde parkeergarage aan het strand van Las Teresitas werd een volledig nieuw omgevingsplan getekend; naast de renovatie van het volledige gebied wordt onder meer een fietsweg, twee voetgangerstunnels en een groot park voorzien.

* Op vrij korte termijn voorziet de eilandregering om een eerste hydro-elektrische centrale te bouwen in samenwerking met het Red Eléctrica de España in El Tanque-Sibora; de grootste hydrocentrale van Europa (lengte 7 km, verval 1000 meter) zal op deze wijze zorgen voor een groene stroomopbrengst van ongeveer 207 megawatt.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

ZONNECRÈME VERPLICHT

VIDEO VLINDERTUIN TENERIFE

SEB LEESON LEGAL GROUP