vrijdag, maart 31, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (70)

KORTE BERICHTEN (70)

EEN BEKNOPTE SYNTHESE UIT DE PERSBERICHTEN VAN DE VOORBIJE WEEK DIE EEN RELATIE HEBBEN MET TENERIFE EN DAARDOOR INTERESSANT EN RELEVANT ZIJN VOOR DE NEDERLANDSTALIGE LEZER.

* Het Centro Hípico del Sur biedt binnen haar paardencentrum een therapie aan voor mensen met een beperking; het ziektebeeld van kinderen vanaf 12 jaar met psychische en fysieke aandoeningen wordt door het paardrijden gunstig beïnvloed, deze behandeling wordt gratis aangeboden.

* In een bijgebouw van de parochiekerk Nuestra Señora del Carmen in Los Cristianos werd een rollerskatebaan in gebruik genomen; een houten constructie in de vorm van een ramp van 10 meter op 6 moet adolescenten van de parochie op een sportieve manier vermaken.

* Recyclage van glas, PMD, papier en karton en textiel op Tenerife is in 2015 amper met 5% toegenomen; in 2014 werd 27.000 ton verzameld, in 2015 ‘slechts’ 28.100 ton op een totaal van 525.500 ton afval.

* San Miguel de Abona beschikt over 5.000 overnachtingsplaatsen en heeft nauwelijks stranden; daarom zal het gemeentebestuur een budget van € 3.348.756 uittrekken om het strand van San Blas ter hoogte van Jurado Grande te conditioneren met een wandeldijk van 110 lang en 6 meter breed.

* Vierenvijftig miljoen euro is het prijskaartje van de renovatie en aanpassing van 300 bestaande bushaltes en dito stations en de realisatie van 120 nieuwe Titsa-stopplaatsen; het investeringsplan 2016-2024 voorziet in € 409 miljoen voor nieuwe werkgelegenheid, opleiding, infrastructuur en investering in elektrische voertuigen.

* In San Andrés is een gloednieuw waterzuiveringsstation in gebruik genomen dat € 674.277 heeft gekost; al het residentieel afvalwater uit de wijde omgeving wordt nu gezuiverd in een architecturaal hoogstaand bouwwerk dat perfect geïntegreerd is in de wandelomgeving.

* De eilandregering geeft eindelijk groen licht aan het racecircuit in Atogo (Granadilla); alle vergunningen en attesten werden afgeleverd voor de aanleg ervan zodat de nivelleringswerken spoedig kunnen beginnen om eind volgend jaar operationeel te zijn.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

BESTE KLIMAAT TER WERELD

WIJ ZIJN DE PINEUT

WIJ BREKEN UIT

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES