dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (69)
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN (69)

EEN BEKNOPTE SYNTHESE UIT DE PERSBERICHTEN VAN DE VOORBIJE WEEK DIE EEN RELATIE HEBBEN MET TENERIFE EN DAARDOOR INTERESSANT EN RELEVANT ZIJN VOOR DE NEDERLANDSTALIGE LEZER.

* De interventiesnelheid van de brandweer heeft de eerste zomerbosbranden snel de das omgedaan; de vuurhaarden werden kort na elkaar opgemerkt in het bergachtig gebied van La Esperanza op grondgebied El Rosario en in La Vitoria de Acentejo en werden door de hulpdiensten adequaat bestreden.

* Uiteindelijk werden er na de instorting van het wegdek op de TF-445 zeventig voertuigen achtergelaten door onfortuinlijke bezoekers aan het pittoreske Punta de Teno; het resterende stukje wegdek was stabiel en sterk genoeg om de auto’s via deze weg te repatriëren.

* Er is bij de eilandregering een unaniem akkoord om een afzonderlijk bustraject te realiseren om de verkeerslast te verminderen; op deze strook tussen Santa Cruz en La Orotava zullen ook de VAO-bussen worden ingezet, dit zijn autobussen voor een grote bezetting (vehicles d’alta ocupació).

* De eilandregering heeft beslist om de toeristische weg TF-445 naar Punta de Teno, na een gedeeltelijke instorting, snel te herstellen; daarbij zal van de omstandigheden gebruik worden gemaakt om de weg meteen van een nieuwe slijtlaag te voorzien.

* Door de hoge temperaturen, een laag vochtigheidsgehalte en sterke wind heeft de regering open vuren op Tenerife verboden, ook op de daartoe voorziene recreatieplaatsen waar gemetselde bbq’s beschikbaar zijn; meteen heeft zij een alarmfase geel uitgeroepen omwille van de hoge temperaturen.

* De gemeente Arico verzet zich tegen de inplanting van een aantal supergrote windmolens tussen het gehucht Mogán en deelgemeente El Río; Arico stelt dat er geen windmolens komen ten zuiden van de snelweg en dat er daardoor ook geen nefaste gevolgen optreden voor haar inwoners.

* In Puerto de la Cruz werd de maagd Virgen del Carmen y San Telmo gehuldigd, zowel over land als over zee; sedert 1921 wordt de patroonheilige van de vissers ieder jaar opnieuw uit de parochiekerk Antonio Marín Sebastián gehaald om haar deze rondgang aan te bieden.

* De waterreservoirs die in het noorden van Tenerife aanwezig zijn om voor de land- en tuinbouwbedrijven een waterreserve op te bouwen zijn slechts voor 68% gevuld, waarvan deze in het zuiden allen onder de 43% vallen; de oorzaak daarvan is een te droog voorjaar.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

CARRERA POR LA VIDA

TOERISTEN OP TENERIFE

VLUCHT NAAR TENERIFE

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

RIJKE GASTRONOMIE

GEITENKAAS

SEB LEESON LEGAL GROUP