dinsdag, juni 6, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (68)

KORTE BERICHTEN (68)

EEN BEKNOPTE SYNTHESE UIT DE PERSBERICHTEN VAN DE VOORBIJE WEEK DIE EEN RELATIE HEBBEN MET TENERIFE EN DAARDOOR INTERESSANT EN RELEVANT ZIJN VOOR DE NEDERLANDSTALIGE LEZER.

* Het Plan especial de Las Teresitas moet de omgeving rond het mooiste strand van Tenerife grondig verfraaien en de toekomstige visie op de locatie werd opgetekend in een 500 pagina’s tellend document waarin aanpassingen die ruim € 36 miljoen gaan kosten verspreid over acht jaar; dit omvat onder meer de bouw van een hotel, de aanleg van een voetgangersverbinding, nieuwe parkeerplaatsen en een verbeterde verlichting.

* De eilandregering lanceert de promotiecampagne Abrazo a un británico om de nadelige gevolgen voor het Britse toerisme tegen te gaan; omdat de Britten met 34% van de vakantiegangers het grootste aandeel van de toeristische markt uitmaken zullen de maatregelen bijzonder Angelsaksisch-vriendelijk zijn.

* Opnieuw wordt de noordelijke luchthaven Los Rodeos het slachtoffer van bijzonder slechte meteorologische omstandigheden; Aena bevestigt dat er drie eilandvluchten en drie vluchten vanaf Madrid werden afgeleid naar de luchthaven Reina Sofia door een verminderde zichtbaarheid.

* De feesten El baile de Magos de San Benito in La Laguna werden een week uitgesteld, ook door het slechte weer; de romería ter ere van San Benito Abad daarentegen ging wel door zoals gepland.

* Het nieuwe gedeelte van het Hospital del Sur in Arona werd voor het eerst betrokken sinds haar oprichting; El Mojón, zo heet de nieuwe kliniek, beschikt nu over twee verdiepingen waar 96 patiënten kunnen worden ondergebracht.

* In de onmiddellijke omgeving van Playa de El Cabeza in Granadilla zal in 2017 gestart worden met de bouw van 44 chalets; het terrein van 5.530 m² zal opgesmukt worden in een groene zone met zin voor natuur- en milieubehoud en zal daarmee de Costa Magallanes een extra toeristische dimensie  aanmeten.

* Het Arona Summer Festival gaat dit jaar door op de terreinen van golfclub Los Palos van 19 tot 21 juli; de beschikbare oppervlakte en de complete infrastructuur kan 40.000 toeschouwers ontvangen, tot op vandaag werden er reeds 15.000 toegangskaartjes verkocht.

* Tussen januari en mei van dit jaar heeft de gemeente Arona 42.718 of 17% meer Britten ontvangen in vergelijking met dezelfde periode van het vorig jaar; Adeje kreeg 50.564 of 19% meer Angelsaksen over de vloer, maar toen was er nog geen sprake van een Brexit.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

KERST OP TENERIFE

IK KOM ERAAN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES