vrijdag, september 29, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (67)

KORTE BERICHTEN (67)

 

EEN BEKNOPTE SYNTHESE UIT DE PERSBERICHTEN VAN DE VOORBIJE WEEK DIE EEN RELATIE HEBBEN MET TENERIFE EN DAARDOOR INTERESSANT EN RELEVANT ZIJN VOOR DE NEDERLANDSTALIGE LEZER.

* Het luchtvaartverkeer op de noordelijke luchthaven Los Rodeos werd de laatste dagen grondig verstoord; door het slechte weer werd het LVP of het veiligheidsprotocol voor het landen gedesactiveerd en daardoor is er opnieuw normaal luchtverkeer mogelijk.

* Tenerife werd door het prestigieuze Travel Bulletin Star Awards tot beste winterbestemming uitgeroepen in het Verenigd Koninkrijk; Tenerife ging Barbados, Dubai, Egypte, Mexico en Gambia vooraf.

* De renovatie van de toegang tot Playa de Los Platos in La Orotava valt duurder uit dan eerst was berekend; in 2014 werden de werken op € 60.000 geraamd, twee jaar later is de prijs vervijfvoudigd tot 308.000.

* De havendienst en het stadsbestuur van Santa Cruz hebben voor het eerst de interventieplannen voor brand op een boorplatform uitgetest; in de haven is een scheepswerf ondergebracht die internationale bekendheid verwerft inzake herstellingen en zodoende liggen er steeds boorplatformen voor anker in de haven.

* De Asociación de Familias Numerosas of Bond voor Grote Gezinnen heeft een totaal van 8.000 families geselecteerd die in aanmerking komen voor een verlaagd tarief op het openbaar vervoer; daardoor zouden zij kunnen genieten van een korting tussen 30 en 40% op de prijzen van tram en bus.

* Fysicus en superbrein Stephen Hawking heeft op het Starmusfestival gepleit om ‘reizen in de ruimte’ verder te ontwikkelen; hij is van oordeel dat de mensheid geen duizend jaar meer zal kunnen leven op deze aarde zonder andere plekjes in het heelal te bevolken.

* De Teide is virtueel de meest bezochte plaats ter wereld op Google Views; niet minder dan 8,6 miljoen keer werd de trots van Tenerife op deze applicatie van Google Maps via Street View aangeklikt.

* Dat Puerto de la Cruz haar mannetje staat inzake toerismeverkeer bewijst het volgende cijfer; in de eerste vier maanden van dit jaar zijn er 265.889 toeristen neergestreken in deze gemeente, dit is 16,6% meer vergeleken met dezelfde periode in 2015.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

ZOMERSE KERST OP TENERIFE

MEER DAN 29.000 LEDEN

DE TIJD VAN TOEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

BORGEN BRENGEN ZORGEN

KLEINE POTJES

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES