maandag, juli 15, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (66)
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN (66)

 

EEN BEKNOPTE SYNTHESE UIT DE PERSBERICHTEN VAN DE VOORBIJE WEEK DIE EEN RELATIE HEBBEN MET TENERIFE EN DAARDOOR INTERESSANT EN RELEVANT ZIJN VOOR DE NEDERLANDSTALIGE LEZER.

* Een aantal Europese luchtvaartmaatschappijen hebben hun maatschappelijke zetel op de Canarische Eilanden gevestigd om te kunnen genieten van de gunstige voorwaarden die de Zona Especial Canaria hen biedt; Vueling gaat meteen in het offensief en creëert vier nieuwe vliegroutes vanaf Birminghan, Manchester, Rome en Zurich.

* Een 35-jarige man werd vanaf El Hierro met spoed overgebracht door een SUP-helikopter naar het hospitaal in Candelaria na een beet van een spin die luistert naar de naam Latrodectus tredecimguttatus; het gif van deze Europese zwarte weduwe is niet dodelijk maar is wel spierverlammend.

* Het parkeergebouw aan het strand van Las Teresitas moet worden afgebroken dixit de correctionele rechtbank in Santa Cruz; deze mamotreto is reeds langer kop van jut door de meervoudige overtredingen die bij de bouw ervan werden begaan.

* De uitbreiding van de tramlijn 2 tot in La Gallega zou kunnen zorgen voor meer parkeergelegenheid; in de huidige planning is voorzien dat langs het traject negen terreinen kunnen worden aangelegd met een totale parkeercapaciteit van 1.441 personenwagens.

* Het gemeentebestuur heeft een speciale opruimactie uitgevoerd op en rond het strand van Las Teresitas; door 24 personen werd 11.430 kilogram divers afval verzameld en de omgeving kreeg als dusdanig opnieuw een frisse blik.

* De totale duur voor het volledige afbreken van de rest van het ingestorte appartementsgebouw in het centrum van Los Cristianos wordt geraamd op 15 dagen; 48 families die in de onmiddellijke omgeving wonen moeten gedurende de sloopwerken een ander onderkomen opzoeken uit absolute veiligheidsoverwegingen.

* De Canarische regering bereidt zich voor om de veranderingen die ontstaan zijn door de Brexit snel te kunnen evalueren en aan te passen; de verblijfsomstandigheden op, en de reisvoorwaarden naar de Canarische Eilanden zullen op korte termijn voor de talrijke Britten veranderen.

* De verwachte problemen rond de ‘vuren van San Juan’ zijn uitgebleven; er werd op Tenerife geen enkel incident gemeld die rechtstreeks of onrechtstreek een verband had met de vreugdevuren die op honderden plaatsen in de bergen en op de stranden werden ontstoken.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP