dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (65)
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN (65)

EEN BEKNOPTE SYNTHESE UIT DE PERSBERICHTEN VAN DE VOORBIJE WEEK DIE EEN RELATIE HEBBEN MET TENERIFE EN DAARDOOR INTERESSANT EN RELEVANT ZIJN VOOR DE NEDERLANDSTALIGE LEZER.

* In de binnenstad van La Laguna wordt te snel gereden vindt het openbaar bestuur en daarom zal de snelheid van de automobilisten vanaf het najaar gecontroleerd worden; eerst zullen elektronische borden de snelheid afficheren, onmiddellijk daarachter staan de flitspalen.

* Uiteindelijk zal het tramnet niet uitgebreid worden tot Las Teresitas en ook niet tot aan de luchthaven Los Rodeos; dit past niet meer binnen het financieel plaatje waarbij een nieuwe tramlijn tot in La Gallega wordt aangelegd.

* Gemeenten en de taxisector tekenen protest aan tegen de opdringerigheid van prive-initiatieven die hun persoonlijk voertuig inzetten als taxidienst; zij eisen van de overheid meer inspecties daaromtrent terwijl de taxichauffeurs alle verdachte bewegingen zullen rapporteren aan de taxibond.

* Op ministerieel niveau is opdracht gegeven aan DGT (Directora General de Tráfico) om de mogelijkheid te onderzoeken om VAO-autocars of bussen met een groot transportvolume in te leggen; dit zou een alternatief kunnen zijn om de verkeersoverlast op de TF-5 te reduceren.

* De burgemeester van Santa Cruz heeft beloofd om geen kiosken te laten sluiten aan het strand van Las Teresitas; hij zegt dat de uitbaters die de regelgeving overtreden hun concessie zullen moeten inleveren en dat er op deze manier nieuwe uitbaters kunnen aangetrokken worden.

* De eilandregering heeft 471 sollicitaties ontvangen voor 22 vacante betrekkingen van brandweerman; deze massale sollicitatieronde is het resultaat van de som van de werkloosheid en van de aantrekkingskracht van het beroep als brandweerman.

* Stephen Hawking is op het eiland om het Starmus Festival bij te wonen; vooraf zal hij het eiland bezoeken en komt de fysicageleerde wellicht op plaatsen die hij nooit eerder heeft bezocht.

* El Médano opent het eerste passiefhuis op de Canarische Eilanden; de archipel beschikt over het meest ideale klimaat voor de toepassing van de energiezuinige criteria op de duurzaamheid van energiezuinige gebouwen.  

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

WEBCAM PLAYA LA ENRAMADA

HOTEL ZONDER STERREN

SEB LEESON LEGAL GROUP