dinsdag, juni 6, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (64)

KORTE BERICHTEN (64)

EEN BEKNOPTE SYNTHESE UIT DE PERSBERICHTEN VAN DE VOORBIJE WEEK DIE EEN RELATIE HEBBEN MET TENERIFE EN DAARDOOR INTERESSANT EN RELEVANT ZIJN VOOR DE NEDERLANDSTALIGE LEZER.

* De plaats waar de vissers van San Andrés hun bootjes aanmeren wordt verkleind; de locatie waar ruim 100 boten liggen, vlakbij het mooie strand Playa de Las Teresitas, wordt verkleind van 36.000 naar 11.000 vierkante meter en zal € 130.000 kosten.

* Het bouwproject van een vijfsterrenhotel nabij het strand La Tejita in Sotavento (Granadilla) komt steeds dichter bij de realisatie; het bevoegde ministerie heeft een resolutie ingediend die de bouw van het hotel mogelijk moet maken waarbij er rekening moet gehouden worden met de milieuwetgeving en de regelgeving inzake natuurreservaten.

* Astrofysicus Fritz Helmut Hemmerich die reeds vele jaren in Tenerife woont heeft de prestigieuze APOD-prijs, uitgereikt door de NASA, in de wacht gesleept; de winnende foto van de Neulosa Helix, ook het duivelsoog genoemd werd hem op de werelddag voor het milieu overhandigd.

* Eilandvoorzitter Carlos Alonso hekelt het financieel verschil dat het eiland benadeelt in vergelijking met Gran Canaria; het zustereiland zal twee keer zoveel subsidies van de Canarische regering ontvangen om haar wegen aan te leggen en te onderhouden tussen 2016 en 2020.

* Het traject op de TF-1 tussen Adeje en Santiago del Teide wordt dagelijks door 12.000 voertuigen bereden; dit is 2.000 meer dan verwacht en het dubbele aan voertuigen die in het verleden de oude weg TF-82 gebruikten.

* Het asfaltplan in Arona is in werking getreden wat impliceert dat de wegen binnen de gemeenten worden opgesmukt of worden gerenoveerd; de investering van € 2.000.000 moet de veiligheid en het rijcomfort in 40 straten verbeteren.

* Garachico worstelt reeds 22 jaar lang met de lozing van gedeeltelijk gezuiverd afvalwater; meer dan twee decennia lang vloeit het afvalwater via de Barranco Hondo naar de oceaan en noch steeds is daar geen oplossing voor gevonden.

* In Santa Cruz werd een bar van overheidswege gesloten na 15 jaar uitbating zonder vergunning; het café werd gesloten na een inval van de Protección del Entorno Urbano (Proteu) van de Policía Local en van de gezondheidsinspectie.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

OUD EN VOL VERLANGEN

WIJ ZIJN DE PINEUT

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KIEZEN OF DELEN

TIJD HEEFT VLEUGELS

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -spot_img

WEETJES

CRITICASTERS

CANARISCH DUEL