donderdag, mei 23, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (63)
spot_img

KORTE BERICHTEN (63)

EEN BEKNOPTE SYNTHESE UIT DE PERSBERICHTEN VAN DE VOORBIJE WEEK DIE EEN RELATIE HEBBEN MET TENERIFE EN DAARDOOR INTERESSANT EN RELEVANT ZIJN VOOR DE NEDERLANDSTALIGE LEZER.

* Betogers hebben op La Plaza de la Patrona in Candelaria betoogd tegen de introductie van vloeibaar gas op het eiland; de actiegroep wil bovendien de onmiddellijke stopzetting en de ontmanteling van de thermische centrale in Las Caletillas en eist meer overheidsinvesteringen in hernieuwbare energie.

* Er wordt jaarlijks meer dan 1.050 ton afval verzameld dat op en rond de openbare wegen verspreid ligt; dit kost de overheid (lees: de gemeenschap) meer dan € 1 miljoen en draagt helemaal niet bij aan de netheid en hygiëne die de eilandregering in een charter had vooropgesteld.

* Er is een diskrediet ontstaan bij de subsidiëring van de openbare wegen in Gran Canaria en Tenerife; de eilandregering van Tenerife klaagt aan dat ze € 15 miljoen minder heeft ontvangen dan haar zusterprovincie.

* Santa Cruz ontvangt maandelijks tot 75 klachten in relatie met de 40.000 huisdieren die in de hoofdstad wonen; in 2015 is er een totaal van € 57.000 aan boetes uitgeschreven die konden gelinkt worden aan deze dieren.

* In Adeje zijn andermaal 46 taxi-licenties ingetrokken door het gemeentebestuur; eerder al werden er 37 vergunningen ingetrokken wegens onregelmatigheden in de toepassing van het gemeentelijk taxireglement.

* Op de actiedagen die kaderen in het evenement Ven a Santa Cruz en het gelijklopende Actúa Santa Cruz heeft Titsa beslist om de frequenties op de tramlijnen te verhogen; de normale wachttijd tussen twee trampassages is verminderd van 15 naar 12 minuten.

* De Corpus Christi-feesten in La Orotava, bekend door de zand- en bloementapijten, hebben dit jaar voor 20 zandtapijten en 15 bloemenstraten gezorgd; het zandtapijt op het gemeenteplein had een oppervlakte van 980 m² en 5.500 vierkante meter steegjes en straatjes werden met bloemblaadjes bezaaid in diverse geometrische vormen.

* De eilandregering gelooft niet in de oplossing van de verkeersellende op de TF-1 door het aanleggen van een derde rijstrook in beide richtingen tussen San Isídro en Adeje; zij gelooft meer in een vlottere afvoer van het verkeer ter hoogte van de afritten en vandaar dat er plannen worden gemaakt voor nieuwe rotondes in Las Chafiras en voor Los Cristianos.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

WEBCAM PLAYA SAN TELMO

GEVAARLIJKE HOGE GOLVEN

LORO PARQUE

spot_img