maandag, maart 4, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (62)
spot_img

KORTE BERICHTEN (62)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

* De botanische tuin Palmetum in Santa Cruz heeft het prestigieuze Certificado de Excelencia ontvangen van TripAdvisor; het afgelopen jaar hebben talloze bezoekers een minimale score van vier punten gegeven aan de palmtuin die sedert de opening in 2014 bijna 80.000 bezoekers mocht verwelkomen.

* Leerlingen uit de vierde klas van het Colegio Luis Álvarez Cruz in Las Galletas (Arona) hebben zich uitmuntend gemanifesteerd in een recyclageproject; door te winnen van 30 andere scholen mogen zij deelnemen aan het Europees project Árbol de Europa.

* De politieke partij, de Partido Popular hekelt het slechte onderhoud van de openbare wegen en plaatsen in de nabijheid van de luchthavens; povere aanplantingen, slecht werkende verlichting, versleten wegbedekking en bijna onzichtbare wegbeschilderingen zijn de eerste symptomen die de aankomende toeristen een negatieve indruk geven van het eiland.

* Op 30 mei is het feesten geblazen op de Canarische Eilanden; deze Día de Canarias is de nationale feestdag van de Canarische Eilanden waarop winkels, banken en openbare instellingen gesloten zijn omdat de bevolking moet gaan feesten.

* Dit jaar blaast de Guardia Civíl op Tenerife 172 kaarsjes uit; op 13 mei 1844 werden de eerste decreten gepubliceerd die de oprichting van een controlerende politiemacht toeliet.

* Opnieuw wordt de mogelijkheid overwogen om een bijkomende taks te heffen die zal moeten bijdragen aan een mooi en gezond Tenerife; een ecotaks zou worden opgelegd aan filmproducenten die opnamen verrichten in beschermde natuurgebieden.

* Met het project Relanzar Playa Paraïso willen het gemeentebestuur van Adeje, de eilandregering en de Kamer voor Handel en Nijverheid de locatie Playa Paraiso meer leven inblazen; de eerste realisatie, het Hard Rock Hotel ,is alvast een hoopgevend project.

* De wijnproducent Bodega Comarcal Valle de Güímar uit Arafo bestaat twintig jaar; de producent van onder andere Brumas de Ayosa en Pico Cho Marcial maakt 200.000 liter wijn per jaar en kan in eigen recipiënten liefst 600.000 liter wijn stockeren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

VIRUSSEN OP TENERIFE

OUD EN VOL VERLANGEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

AARDGAS OP TENERIFE

VIDEO LEPRADORP ABADES

spot_img