Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.
* De botanische tuin Palmetum in Santa Cruz heeft het prestigieuze Certificado de Excelencia ontvangen van TripAdvisor; het afgelopen jaar hebben talloze bezoekers een minimale score van vier punten gegeven aan de palmtuin die sedert de opening in 2014 bijna 80.000 bezoekers mocht verwelkomen.
* Leerlingen uit de vierde klas van het Colegio Luis Álvarez Cruz in Las Galletas (Arona) hebben zich uitmuntend gemanifesteerd in een recyclageproject; door te winnen van 30 andere scholen mogen zij deelnemen aan het Europees project Árbol de Europa.
* De politieke partij, de Partido Popular hekelt het slechte onderhoud van de openbare wegen en plaatsen in de nabijheid van de luchthavens; povere aanplantingen, slecht werkende verlichting, versleten wegbedekking en bijna onzichtbare wegbeschilderingen zijn de eerste symptomen die de aankomende toeristen een negatieve indruk geven van het eiland.
* Op 30 mei is het feesten geblazen op de Canarische Eilanden; deze Día de Canarias is de nationale feestdag van de Canarische Eilanden waarop winkels, banken en openbare instellingen gesloten zijn omdat de bevolking moet gaan feesten.
* Dit jaar blaast de Guardia Civíl op Tenerife 172 kaarsjes uit; op 13 mei 1844 werden de eerste decreten gepubliceerd die de oprichting van een controlerende politiemacht toeliet.
* Opnieuw wordt de mogelijkheid overwogen om een bijkomende taks te heffen die zal moeten bijdragen aan een mooi en gezond Tenerife; een ecotaks zou worden opgelegd aan filmproducenten die opnamen verrichten in beschermde natuurgebieden.
* Met het project Relanzar Playa Paraïso willen het gemeentebestuur van Adeje, de eilandregering en de Kamer voor Handel en Nijverheid de locatie Playa Paraiso meer leven inblazen; de eerste realisatie, het Hard Rock Hotel ,is alvast een hoopgevend project.
* De wijnproducent Bodega Comarcal Valle de Güímar uit Arafo bestaat twintig jaar; de producent van onder andere Brumas de Ayosa en Pico Cho Marcial maakt 200.000 liter wijn per jaar en kan in eigen recipiënten liefst 600.000 liter wijn stockeren.