vrijdag, september 29, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (61)

KORTE BERICHTEN (61)

EEN BEKNOPTE SYNTHESE UIT DE PERSBERICHTEN VAN DE VOORBIJE WEEK DIE EEN RELATIE HEBBEN MET TENERIFE EN DAARDOOR INTERESSANT EN  RELEVANT ZIJN VOOR DE NEDERLANDSTALIGE LEZER.

* Op het Complejo Ambiental, het vroegere P.I.R.S. in Tajao, ligt een slordige 7.500 ton aan autobanden die verzameld werd tussen 2001 en 2006; de kosten voor de opruimactie van de 23 verschillende locaties waar het zwarte rubber is opgeslagen wordt op € 450.000 geraamd en is gepland in 2018.

* Titsa, de busmaatschappij verhoogt de verbindingen met de Teide; bus 348 die de verbinding van Puerto de La Cruz met de Parador del Teide maakt zal iedere dag om 09.15 uur naar boven rijden met stopplaatsen in El Botánico, La Orotava, Aguamansa, El Portillo en de Teleférico om in de namiddag om 16.00 het traject in omgekeerde richting te rijden.

* Ten gevolge de slechte weersomstandigheden hebben de verantwoordelijken van de organisatie van het verkiezingsgalafeest ter ere van Corpus Christifeesten dat gepland was voor 21 mei te verplaatsen naar zondag 22 mei; omwille van overvloedige regen en harde wind konden de organisatoren de veiligheid voor de deelnemers en de bezoekers niet verzekeren.

* Het gemeentebestuur van Los Cristianos heeft de opdracht gegeven aan een onafhankelijk ingenieursbureau om de uiteindelijke oorzaak van de instorting van een appartementsgebouw dat zich voordeed op 14 april 2016 te zoeken; bij de collapse hebben zeven personen het leven gelaten.

* Het Hard Rock Hotel dat verbouwd wordt in Playa Paraíso gaat de deuren openen in oktober van dit jaar; het nieuwe, prestigieuze en 70 miljoen euro kostende hotel zal uit 624 leefeenheden bestaan waaronder 266 suites.

* Santa Cruz gaat zich wapenen tegen geluidsoverlast; het gemeentebestuur heeft alvast € 24.000 uitgetrokken om de plaatsen in kaart te brengen die besmet zijn met akoestische vervuiling.

* De gemeente Arona investeert € 3.137.256 in asfalteerwerken, in meer middelen voor de Policía Local en in infrastructuur voor het toerisme; dit is de eerste stap in een plan dat uiteindelijk meer dan 33 miljoen euro zal kosten.

* De eilandregering heeft de concessie van de camping Campamento de Turismo de la Reserva Natural Especial de Montaña Roja gegund aan de firma Garden IKA S.L. voor drie jaar; de concessie van de populaire camping aan de rode berg kan periodiek verlengd worden tot 25 jaar.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

GEVAARLIJKE ZON

VREEMDE MAAGD MARIA

DE TIJD VAN TOEN