dinsdag, september 26, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (59)

KORTE BERICHTEN (59)

EEN BEKNOPTE SYNTHESE UIT PERSBERICHTEN DIE EEN RELATIE HEBBEN MET TENERIFE EN DAARDOOR INTERESSANT EN RELEVANT VOOR NEDERLANDSTALIGE LEZERS.

* Buurtbewoners uit Bajamar, een gehucht van La Laguna, zijn niet tevreden en gaan in debat met het gemeentebestuur; zij reageren boos op het uitblijven van de beloofde onderhoudswerken aan de zeezwembaden die tegen de zomer opnieuw in ere moesten worden hersteld.

* De grootste en belangrijkste busstations van de Titsa busmaatschappij worden uitgerust met wifi; in La Laguna, Puerto de La Cruz, Adeje en Santa Cruz zullen wachtende passagiers zich kunnen bedienen van het 4G-netwerk.

* Er is ongerustheid ontstaan bij de bewoners van Güímar over een grote vlek aan het wateroppervlak even buiten de kust; ter hoogte van het industrieterrein is waterverontreiniging vastgesteld die vermoedelijk uit deze industriële zone komt.

* Na drie maanden van archeologisch onderzoek werden tussen Malpaís de Güímar en de Barranco de Herques 350 archeologische vondsten gedaan; dit werd bekendgemaakt op de 1ste samenkomst van ‘Estudios de Patrimonio de Güímar’.

* Bijna 40% van de familievakanties naar de Canarische Eilanden gaan naar Tenerife; zo kwamen er in 2015 ruim 640.000 families met kinderen naar het grootste Canarische eiland.

* De eilandregering beweert dat zij binnen een termijn van twee jaar het volledige eiland kan voorzien van een glasvezelnet voor telecommunicatie; de tweede fase kost € 2,2 miljoen en zal de regio tussen La Laguna en Santiago del Teide voorzien van de nieuwe bekabeling.

* Het toerisme in Tenerife zit duidelijk in de lift; in het eerste kwartaal van 2016 zijn 108.652 meer toeristen (op een totaal van 1.345.607) naar het eiland gereisd; dit is een stijging van 8,8% vergeleken met dezelfde periode in 2015.

* De kogel is door de kerk en de vele wielertoeristen zullen met dit bericht gelukkig zijn; de route van Garachico naar Teno, de TF-28 tussen Güímar en Arona en de westelijke klim naar Las Cañadas via Chío worden de nieuwe fietspaden.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

DE TIJD VAN TOEN

HET VOORJAAR CARNAVAL

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES