donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (58)
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN (58)

KORTE BERICHTEN’ IS EEN BEKNOPTE SAMENVATTING VAN BELANGRIJKE NIEUWSFEITEN DIE DE VOORBIJE WEEK IN DE PERS ZIJN VERSCHENEN EN EEN RELATIE HEBBEN MET TENERIFE.

* Het platform ‘Salvar La Tejita’ heeft een klacht neergelegd bij de Guardia Civíl van Granadilla omwille van het plaatsen van een omheining rond een bouwplaats aan het strand van La Tejita; op dit stukje terrein vlakbij een beschermd gebied wil een promotor een hotel bouwen.

* Het gemeentebestuur van Santa Cruz heeft geprobeerd om een eenvormig taxitarief op te dringen aan de diverse taxibedrijven die in de stad rondrijden; de instapprijs, ook de minimumprijs, moet dalen van € 3,15 naar € 2,35 waarbij maximum 2.000 meter is inbegrepen in de prijs i.p.v. de huidige 968 meter.

* De 57 leden van het UME-reddingsteam die onlangs hebben geïntervenieerd bij de instorting van een appartementsgebouw in Los Cristianos zijn na een operatie in Ecuador terug thuis; het Unidad Militar de Emergencias is de tegenhanger van het Belgische B-Fast en wordt ingezet om personen onder ingestort puin te lokaliseren en te bevrijden.

* Door het asfalteren van de TF-1 tussen Adeje en Santiago del Teide zal de snelweg afwisselend afgesloten zijn tot 3 mei; het aanbrengen van de definitieve slijtlaag zal ook oorzaak zijn van filevorming ter hoogte van de Bicho-tunnel.

* Tenerife organiseert vanaf 14 mei een cursus ‘scheidsrechter’ voor de populaire gevechtssport ‘Lucha Canaria’; de kandidaten moeten zelf € 150 ophoesten om deze opleiding te kunnen volgen.

* Tenerife is ook de inrichter van het Europees Lego-kampioenschap; meer dan 40 landen zullen tussen 4 en 7 mei in het Recinto Ferial in Santa Cruz strijden om de fel begeerde titel.

* Het Circus Kaos heeft een klacht neergelegd bij de politie omwille van vernielingen aangebracht aan presentatieborden van de voorstellingen; het circus is reeds langer het onderwerp van discussie tussen voor- en tegenstanders omdat het acts opvoert met levende dieren.

* De luchthaven Los Rodeos, in het noorden van Tenerife, heeft een tijdlang alle vluchten moeten staken omwille van dichte mist; de meteorologische omstandigheden hebben de verkeersleiders 14 vluchten doen afleiden naar de luchthaven Reina Sofia, in het zuiden van het eiland.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

WEBCAM LOS GIGANTES

SEB LEESON LEGAL GROUP