zaterdag, mei 18, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (57)
spot_img

KORTE BERICHTEN (57)

 

KORTE BERICHTEN IS EEN UITERST BEKNOPTE SYNTHESE UIT PERSBERICHTEN DIE EEN RELATIE HEBBEN MET TENERIFE EN DAARDOOR INTERESSANT EN RELEVANT ZIJN VOOR DE NEDERLANDSTALIGE LEZER, AL DAN NIET VERBLIJVEND OP HET EILAND.

* Na de instorting van een appartementsgebouw in Los Cristianos hebben de burgemeesters van de toeristische gemeenten op Tenerife aangedrongen om per gebouw een ordonnantie op te stellen; daarin zouden dan de karakteristieken komen van technische aard en de gegevens van de ingeschreven bewoners van het pand.

 * Door de vele verkeersongevallen op de TF-5 ter hoogte van de S-bocht in El Sauzal zal de toegelaten snelheid verlaagd worden en zullen er flitscamera’s geplaatst worden; in 2015 vielen op deze plaats 42 slachtoffers (waaronder enkele dodelijke) ten gevolge van 82 verkeersincidenten.

* Bij een routinecontrole in november 2015 werd in de vijvers van het Garcia Sanabria Park in Santa Cruz een piranha opgevist van 22 centimeter; dit bericht werd nu pas bekendgemaakt door een raadslid op Radio Viva.

* De eilandregering gaat over tot het opstellen van een nota met anomalieën die vastgesteld zijn in het auditorium van de hoofdstad; dit staaltje van architectonische bravoure, gebouwd in 2003, vertoond gebreken en laat buiten haar staart nu ook haar oren hangen.

* Door scheepswrakken te laten zinken kan men bijdragen aan het succes van de duiksport; aan de kust van Agache (Güímar) werden twee aftandse boten tot zinken gebracht die meteen zullen zorgen voor een nieuwe onderwaterbiotoop die op haar beurt duikers zal aantrekken.

* Alle dodelijke slachtoffers van de instorting in Los Cristianos zijn geïdentificeerd; het betreft Graziella Fanoli, 77 jaar afkomstig uit Italië, Alessandro Locatelli, 41 jaar afkomstig uit Italië, Markku Tapinnen, 72 jaar uit Finland, Mariflor González González, 71 jaar uit Avilés (Asturias); Antonio Jesús García Beltrán, 55 jaar, inwoner van Los Cristianos, Noemí Ruiz Rodríguez, 29 jaar inwoner van Los Cristianos en Hanan Mrabet, 41 jaar afkomstig uit Marroko.

* Er werden 61 plaatsen vacant verklaard voor een ambt als administratief medewerker binnen de entiteit Santa Cruz; 1.112 van de 2.496 kandidaten kwamen opdagen voor het toelatingsexamen.

* Het Hotel Bahia del Duque heeft voor het tweede opeenvolgende jaar de award voor Beste Hotel Partner 2015 ontvangen; deze prijs werd uitgereikt door de Duitse touroperator Schauinsland Reisen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

EINDE SEIZOEN

VIRUSSEN OP TENERIFE

SCHRIJF IK PALM-MAR CORRECT?

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img