dinsdag, april 23, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (56)
spot_img

KORTE BERICHTEN (56)

KORTE BERICHTEN IS EEN UITERST BEKNOPTE SYNTHESE UIT PERSBERICHTEN DIE EEN RELATIE HEBBEN MET TENERIFE EN DAARDOOR INTERESSANT EN RELEVANT ZIJN VOOR DE NEDERLANDSTALIGE LEZER, AL DAN NIET VERBLIJVEND OP HET EILAND.

** Verbouwingswerken zijn vermoedelijk de oorzaak van de instorting van een appartementsgebouw in Los Cristianos; 7 doden, 1 licht- en 2 zwaargewonde personen is de trieste balans waardoor er door de overheid drie dagen van nationale rouw wordt afgekondigd.

** Koning Felipe VI en Koningin Letizia hebben een rouwtelegram gestuurd naar de betrokkenen van de instorting; daarin betuigen zij hun diepste medeleven, spijt en solidariteit.

** Er is een nieuw decreet verschenen waarin staat dat eigenaars van een gezonken boot aan het strand van Las Teresitas 15 dagen tijd krijgen om hun gezonken tuig te lichten; er liggen in deze zone ongeveer 170 vaartuigen waarvan er 28 op de bodem rusten.

** Er ligt een voorstel op tafel om de uitbreiding van het tramnet in het hoofdstedelijk gebied te verwezenlijken door elektrische bussen; het is niet duidelijk of het hier gaat over trolleybussen of over trambussen die elektrisch aangedreven zijn.

** In de periode 2008 tot 2014 heeft het bedrijf Bodegas Insulares een geaccumuleerd verlies gelaten van € 1,8 miljoen; het bedrijf met zetel in Tacoronto is een typerend voorbeeld van een bedrijf waarin ook de politieke overheid zetelt en die niet in staat is om rendabel te zijn.

** De realisatie van de nieuwe jachthaven in Puerto de La Cruz is een feit; de infrastructuurwerken worden op € 156,7 miljoen geraamd en de werken moeten geëindigd zijn vóór eind 2017.

** Na het opstijgen is een tweemotorige ATR72 van de Canarische vliegtuigmaatschappij Binter inderhaast teruggekeerd naar de luchthaven van Agadir door problemen met één van de motoren; de 60 passagiers werden met een speciaal overgevlogen ander toestel teruggebracht naar de archipel waarna het herstelde vliegtuig zonder passagiers is teruggekeerd.

** De Britse televisieomroep ITV was op het eiland om een aflevering van The Holiday Show in te blikken; een stevige publicitaire duw in de rug van de toeristische economie want deze tv-reeks bereikt 42 miljoen kijkers.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

LYRISCHE TEIDE

WEBCAM PUERTO DE LA CRUZ

spot_img