dinsdag, februari 20, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (55)
spot_img

KORTE BERICHTEN (55)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** Naar aanleiding van de slechte staat van de wegen zouden de snelheden dit weekend gecontroleerd worden met 6 vaste en 27 mobiele radars; door een tekort aan personeel bij de Guardia Civíl kan deze actie met slechts 10 controletoestellen uitgevoerd worden.

** Tussen 12 en 17 april zullen er meer dan 22.600 cruisetoeristen in Tenerife  aanmeren; Santa Cruz stelt zich borg voor de ontvangst van 11 monsterlijk grote vakantieschepen die gelukkig niet allemaal op het zelfde tijdstip aankomen.

** Het hoteltoerisme in Puerto de la Cruz heeft de voorbije februarimaand een stijging gekend van 10,9% vergeleken met dezelfde maand in 2015; dit resulteert in een verhoging van 12.186 overnachtingen door 5.029 toeristen.

** De buurtgemeenschap van Masca vraagt aan de overheid om de directeur van het ‘Parque Rural de Teno’ te vervangen; de leefgemeenschap is niet te spreken over de miscommunicatie door de verantwoordelijke van het natuurpark.

** De eilandregering heeft 22 plaatsen voor brandweerman/-vrouw vacant verklaard; deze werkaanbieding en de vereisten waaraan de kandidaten moeten voldoen verschenen in het Boletín Oficial de la Provincia de Santa Cruz de Tenerife.

** Het Cabildo de Tenerife gaat over tot de aankoop van verlaten land- en tuinbouwgebieden, ook fincas genoemd, om op deze plaatsen meer groen te kunnen aanplanten en om als dusdanig meer bosgebied te creëren.

** Het Observatorio Meteorológico de Izaña blaast straks honderd kaarsjes uit; na een eeuw van hard werken verdient het wetenschappelijke waarnemingsstation een internationale erkenning inzake ‘fysica der atmosfeer’ en inzake ‘geofysica’.

** Het Anagagebergte heeft zichzelf heruitgevonden inzake bergwandelingen; door de universiteit van La Laguna (ULL) werd een inventaris uitgebracht met alle bestaande wandelwegen in deze regio; een overzicht en een beschrijving van 252 paden die de mogelijkheid biedt om ruim 400 kilometer te wandelen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

OSCILLEREND TOERISME

WIJ BREKEN UIT

ZWEMBADGENOEGENS

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img