woensdag, juni 7, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (54)

KORTE BERICHTEN (54)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** De werkloosheid op de Canarische Eilanden in maart 2016 is gedaald met 5,44% of met 13.963 eenheden in vergelijking met de maand maart in 2015; er blijven nu nog 242.288 werklozen over die naar een gepaste job aan het zoeken zijn.

** De klassieke analoge telefoonhokjes worden stilaan afgedankte relikwieën; volgens een enquête heeft 88% van de Spaanse bevolking nog nooit gebruik gemaakt van een openbare telefooncel.

** De Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling heeft nog geen definitieve beslissing genomen om haar hoofdzetel op Tenerife te plaatsen; eerder deze week had eilandpresident Carlos Alonso op Radio Club gezegd dat de lagekostenmaatschappij haar hoofdzetel binnenkort verhuist naar Tenerife.

** We weten reeds langer dat de Veronicastrip een bron is van zorgen en ergernis; nu vraagt de lokale handel de overheid om bewakingscamera’s op te hangen en om meer politietoezicht te houden om de wijde nightlife-omgeving in de gaten te houden.

** De realisatie van de rotonde in Armeñime komt alsmaar dichter; de verkeersaanpassing op de TF-47 wordt straks realiteit wanneer alle vergunningen en onteigeningen administratief in orde zijn.

** De filmindustrie in Tenerife heeft in 2015 ongeveer € 19.000.000 opgebracht; op het eiland werden 88 producties gedraaid, 20 meer dan in het gezegende filmjaar 2014.

** Arico is de gemeente waar promotoren hun 30 monstergrote windmolens zullen plaatsen; de nieuwe generatie windgeneratoren zijn 140 meter hoog en zullen toegevoegd worden aan de reeds 19 geïnstalleerde zonneparken en aan de twee bestaande windmolenparken.

** De burgemeesters in het zuidwesten van het eiland vragen om nog meer en nog strengere controles om de veiligheid binnen hun gemeenten te verhogen; steekproeven wijzen erop dat er nog te veel kleine delicten worden gepleegd en daarmee knipoogt men naar de talloze verkeersovertreders.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

SUPERGEHEUGEN

FLITSPALEN OP TENERIFE