zaterdag, juni 15, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (53)
spot_img

KORTE BERICHTEN (53)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** Angela Merkel is binnengestapt in een restaurant Los Roques in Los Abrigos vooraleer ze verder reist naar La Gomera; de Duitse Bondskanselier had eerder een ontmoeting op een onbekende plaats met de Britse eerste minister David Cameron die zijn paasvakantie doorbrengt in Lanzarote.

** Tenerife heeft in de eerste twee maanden van dit jaar 11,8% meer internationale reizigers ontvangen vergeleken met dezelfde periode in 2014; 755.226 toeristen, waaronder 8,6% Nederlanders en 4,1% Belgen, bezochten het eiland.

** Een appartement huren in Tenerife is € 118 per maand goedkoper geworden dan negen jaar geleden; een stekje van 80 m³ kostte toen € 611 terwijl datzelfde stekje vandaag ‘slechts’ € 493 kost.

** De Paasweek is geen ‘goede’ week voor de verkeersincidenten; in twee dagen tijd zijn er 14 slachtoffers gevallen bij vijf verkeersongevallen, waaronder 14 gekwetsten en 1 dode te betreuren viel.

** Tenerife is op zoek naar een eigen merknaam waarmee haar traditionele viseconomie kan gepromoot worden; de artisanale visvangst moet de consumptie van vis verhogen omdat 1.200 families daar moeten van leven.

** Arico is de meest ecologische en dus ook de groenste gemeente op het eiland; met haar 178 km² biedt de tweede grootste gemeente van Tenerife plaats aan 19 zonneparken en 2 ecologische percelen en er liggen nog 30 nieuwe projecten op tafel waaronder een met
windmolens die tot 160 meter hoog zullen reiken.

** De eilandregering steekt haar schouders onder commerciële inzet van de wijnindustrie op het eiland; in de nieuwe vertrekhal in de haven van Santa Cruz zal een ruimte voorzien worden om de jaarlijks 650.000 terugkomende cruisepassagiers te verleiden tot de lokale wijncultuur.

** Het strand van Las Teresitas biedt een nieuwe dienst aan; het project ‘Disfruta del mar en Las Teresitas’ zal toelaten om, met nieuwe technologieën, personen met een beperking de geneugten van het zeewater te laten beleven.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

VLIEGEN NAAR TENERIFE

HOPELOOS VERLIEFD

KERST OP TENERIFE

- Reclame -

COLUMN KIM

TIJD HEEFT VLEUGELS

BONT OM DE ARM…

BORGEN BRENGEN ZORGEN

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img