maandag, oktober 2, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (52)

KORTE BERICHTEN (52)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** Twee Canariërs zijn omgekomen bij het vliegtuigongeluk in Rusland waar een Boeing 737 van Fly Dubai neerstortte; Alejandro Álava Cruz was de copiloot en werd geboren in Tenerife, Javier Alejandro Curbelo Caro (Gran Canaria) was aan boord als ‘chef de cabine’.

** Het Ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden voert de controle en de preventie op het Zika-virus op; er werden twee besmette mensen ziek na een verblijf in Brazilië, gelukkig zijn deze vrouwen niet zwanger.

**  Vaderdag in Tenerife werd gevierd op zaterdag 19 maart 2016; dit is op de laatste dag in de ‘winter’ of één dag vooraleer de lente begint.

** De levensverwachting van de Canarische gemeenschap is in de laatste vier decennia gevoelig toegenomen; mannen leven gemiddeld tot 79,3 jaar en vrouwen tot gemiddeld 84,8 jaar, dat is 9 jaar langer dan in 1975.

** Het aantal overvallen en vandalisme is gedaald in 2015; toch werden er nog 10.948 misdadige acties rond deze misdaadniche genoteerd, dit is weliswaar een daling met duizend eenheden vergeleken met het jaar 2014.

** De Paasweek in Tenerife zal een hotelbezetting  genereren van 94%; als je weet dat Tenerife 68.506 kamers heeft, La Palma 5.966, La Gomera 2.457 en El Hierro 274, dan weet je meteen hoeveel hotelkamers er straks bezet zullen zijn.

** Bijna een half miljoen eilandbewoners op alle Canarische eilanden samen ontvangen een of andere uitkering; dat is veel als je weet dat er ‘slechts’ 2,1 miljoen mensen op de archipel leven.

** De burgemeesters van enkele gemeenten in het zuiden van Tenerife vragen een meer gerichte sociale administratie; woon je of verblijf je in Granadilla, Santiago del Teide, Guía de Isora, Adeje, Arona, Vilaflor, San Miguel of Arico, dan zul je de verandering in de toekomst zeker opmerken.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

NIEUWE EILANDEN IN DE MAAK

VERVLOGEN ENERGIEBRON

WACHTDIENST APOTHEKEN