woensdag, maart 29, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (51)

KORTE BERICHTEN (51)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

* De gemeenten Santa Cruz en Granadilla maken zich op voor de 500ste verjaardag van de ontdekkingstocht waarbij rond de wereld werd gereisd; Fernando de Magallanes en daarna Juan Sebastián de Elcano legden ooit aan op Tenerife vooraleer ze aan de hun grote verkenningstochten begonnen.

* De opleidingsboot van de Spaanse marine met de naam Juan Sebastián de Elcano lag het voorbije weekend aangemeerd aan de Riverakade in Santa Cruz; in 1934-1935 nam dit schoolschip deel aan de derde wereldomvaart voor opleidingsschepen.

* Tenerife krijgt naast de naam ‘eiland van eeuwige lente’ nu ook de naam  ‘eiland van eeuwige jeugd’; op het eiland wonen 309 personen die ouder zijn dan 100 jaar tegenover slechts 177 in Gran Canaria.

* De carnavalstoet ‘El Coso’ in Los Cristianos werd door 25.000 toeschouwers bekeken; het twee kilometer lange parcours stond vol met enthousiastelingen die de 60 groepen wilden zien paraderen.

* De eilandregering heeft een wet goedgekeurd voor de bouw van nieuwe elektriciteitscentrales in Candelaria, La Laguna, El Rosario en Santa Cruz; deze nieuwe energiecentrales moeten voldoen aan de strengste regels inzake het milieu.

* De Paasweek is de aanleiding van talloze godsdienstige vieringen; overal op het eiland zal de godvruchtige ingesteldheid van de Paas-gerelateerde activiteiten veelal eindigen op een festijn van eten, drinken, dans en muziek.

* Tenerife leed in vijf jaar tijd een verlies van € 91.000.000 door lekken en breuken in de waterleiding; La Laguna spant de kroon met een verlies van € 23,9 miljoen, gevolgd door Santa Cruz (€ 19,4 miljoen) en Adeje (€ 16,3 miljoen).

* In het Loro Parque werden er zeven grijze haaitjes geboren; deze gebeurtenis werd uitbundig gevierd omdat weinig dierentuinen er in slagen om een dergelijk unicum te laten slagen.

* Het Noord-Amerikaanse bedrijf Platinum Invests Group Corporation heeft het eiland Tenerife heeft uitgekozen om hun zonnepanelen te produceren; de nieuwste generatie fotovoltaïsche cellen hebben rendabiliteit van +30% vergeleken met de vorige generatie.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

WIJ ZIJN DE PINEUT

HOPELOOS VERLIEFD

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KLEINE POTJES

‘S LANDS WIJS

- Reclame -spot_img

WEETJES

TORENTJES OP HET STRAND

DAGUITSTAP NAAR LA OROTAVA

TRAMLIJN IN HET ZUIDEN?