zaterdag, juni 15, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN (50)
spot_img

KORTE BERICHTEN (50)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

* Het carnaval in Los Cristianos komt stilaan onder stoom  te staan; na een reeks activiteiten en presentaties komt het serieuze werk er aan met als hoogtepunt, de Gran Coso Apoteósico op zondag 13 maart en de begrafenis van ‘La Sardina’ op maandag 14 maart.

* Na het inleggen van bussen van uit Vilaflor om geleid de Teide te benaderen werden er nu ook bussen ingelegd vanaf La Esperanza; veel bezoekers willen de sneeuwlaag zien die door een korte calima-aanval in een bruinrode kleur is veranderd.

* Het hoogst gelegen wandelpad van Spanje start vanaf Playa El Sorocco en loopt via Los Realejos tot aan de Teide; om gehomologeerd te blijven investeert de eilandregering € 470.000 in bewegwijzering, onderhoud en verfraaiing van deze uitzonderlijke ‘sendero’.

* 1 maart is een memorabele verjaardag is voor de Canarische Eilanden; op deze dag is 94 jaar geleden (1922) door Spanje beslist de tijd één uur achteruit te zetten, wat dan ook beter past in de tijdzones van onze wereldbol.

* Door de ontwikkeling van de ‘automatisch parkeerfunctie’ bij personenwagens heeft de DGT of de ‘Dirección General de Tráfico’ beslist om een afzonderlijk parkeerexamen binnen de praktische opleiding toe te voegen; veel bestuurders maken gebruik van dat systeem en geraken aldus in een (achteruit) parkeerontwenning.

* Op het eind van deze maand worden de werken aan buitendam van de haven van Granadilla afgerond; er moeten nog zes geprefabriceerde betonnen zinkblokken geplaatst worden om deze strekdam helemaal af te krijgen, 26 andere werden reeds gepositioneerd.

* Er zijn opnieuw twee personen op de Teide geëvacueerd; twee Russische dames van 51 en 31 jaar waren er verloren gelopen en werden midden in de nacht en stevig onderkoeld door een helikopter naar het Universitair ziekenhuis overgevlogen waar een hypothermische shock werd vastgesteld.

* Op 29 februari werd een openbare aanbesteding uitgeschreven voor de levering van meubilair voor 49 kamers in het nieuwe Hospital del Sur; het betreft hier bedden, tafels en nachttafeltjes voor een totale waarde van € 156.414,86.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

ONBEKEND TENERIFE

HOE GENIETEN VAN TENERIFE?

IK KOM ERAAN

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

ROKEN VERBODEN

spot_img