donderdag, februari 22, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN 49
spot_img

KORTE BERICHTEN 49

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

De carnavalsvierder die een tram heeft beschadigd tijdens het carnaval in Santa Cruz is veroordeeld tot het betalen van een boete van € 3.120 en tot het betalen van de herstelling aan de tram; aan dit prijskaartje hangt heen bedrag van € 2.721.

* De realisatie van het 242.000 m² tellend themapark Mimiland draait uit op een fiasco; de reden moet gezocht worden in termen van juridische instabiliteit en de in de toepassing van wettelijke normen inzake milieubescherming.

* De economische crisis in Tenerife is of was nooit van toepassing op de maritieme economie; zeewezen heeft reeds jaren te kampen met een onderbemanning; in de zeevaartschool studeren ieder jaar slechts 25 leerlingen af terwijl er ieder jaar opnieuw meer dan 150 leerlingen deze studies aanvangen.

* Er is vandaag opnieuw een alarmcode geel van kracht; Aemat of het nationaal meteorologisch instituut waarschuwt in het noorden van het eiland voor windsnelheden tot 70 kilometer per uur en golven die 4 meter groot kunnen worden.

* Gisteren zijn 1.700 personen ingegaan op het aanbod van de regering om in Vilaflor de gratis ingelegde bus te nemen om naar de kabelbaan te rijden; genieten van een schitterende omgeving was het gemeenschappelijk doel.

* Er hebben meer dan 1.000 betogers opgestapt in de mars tegen het nieuw te bouwen hotel in de onmiddellijke omgeving van het strand La Tejita; de petitie daarentegen brengt tot op vandaag meer dan 94.000 handtekeningen op.

* La Orotava wil haar cultureel landschap opdragen aan Unesco; dit gebied is koploper in de wereld inzake biodiversiteit samen met Hawaii; landschap, gastronomie, geologie, astronomie, architectuur, etnografie en plantopografie zijn de pijlers waarop dit erfgoed is gebaseerd.

* Het ‘Tenerife Walking Festival’ dat doorgaat van 29 maart tot 2 april verwacht deelnemers meer dan 100 landen; parallel aan het wandelgebeuren staan nog tal van activiteiten op het programma die doorgaan in het ‘Castillo San Felipe’ en op de ‘Plaza de Europa’ in Santa Cruz.

 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

MINDER BELASTINGEN

MADE IN TENERIFE

spot_img