dinsdag, april 23, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN 48
spot_img

KORTE BERICHTEN 48

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

* De eilandregering heeft groen licht gegeven om de ringsnelweg verder af te werken; er werd alvast € 300 miljoen vrijgemaakt om het traject tussen El Tanque en Santiago del Teide aan te besteden.

* Een gigantische polaire luchtmassa heeft gezorgd voor pakken sneeuw boven 1.000 meter hoogte; dit is ongezien in Tenerife en daardoor werden verschillende wegen van en naar het ‘Parque Natural del Teide’ volledig afgesloten.

* De regering heeft aangekondigd dat er twee nieuwe wegen zullen worden aangelegd; in het bijzonder verkeersplan werden Alcalá (ontlasting van TF-47) en Las Galletas (verbindingsweg naar het strand) aangestipt om gerealiseerd te worden vóór 2021.

* Het ‘Parque Etnográfico Pirámides de Güímar’ heeft een nieuwe wandelroute in gebruik heeft genomen met de naam ‘Ruta Vocánica’; deze wandelweg is uitgerust met informatieborden die de wandelaar meer uitleg moet verschaffen over het geologisch ontstaan en de vulkanische eigenschappen van het eiland.

* Er scheurt een Porsche 991 GT3 2010 rond op het eiland; rallypiloot Enrique Cruz uit La Laguna is zich aan het voorbereiden op de Canarische kampioenschappen ‘Rallys de Asfalto y el Autonómico de Montaña’.

* Julio Iglesias geeft in juli een concert in Los Realejos, precies 8 jaar na zijn laatste bezoek op het eiland; toen waren 11.000 toeschouwers aanwezig in het Recinto Ferial in Santa Cruz.

* Een 30-jarige bestuurder werd na 9 uren geëvacueerd door een helikopter uit de Barranco Las Eritas in Arico; de onfortuinlijke bestuurder reed om onverklaarbare reden van de weg af en tuimelde 40 meter naar beneden.

* Camping ‘Montaña Roja’ in de schaduw van de rode berg in Granadilla blijft minstens nog drie maanden gesloten; de reden is het uitblijven van de gevraagde renoveringswerken en de daaraan gekoppelde exploitatievergunning.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

VIRUSSEN OP TENERIFE

ZOMERSE KERST OP TENERIFE

GOEDE RESTAURANTS

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img