zaterdag, juni 15, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN 47
spot_img

KORTE BERICHTEN 47

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

* Twee ‘carnavalvierders’ werden in Santa Cruz opgepakt door de ‘Policía Local’; één wegens grove beledigingen aan het adres van de ordemacht, een ander wegens opzettelijke beschadiging van een voertuig.

* Een nieuw taxitariefplan moet een hoger loon voor de taxibestuurders genereren; door de taxitarieven te verhogen is dit ondergewaardeerd beroep plotseling financieel een stuk interessanter geworden en ontvangen de ‘taxistas’ € 300 per maand meer uitbetaald in hun loonzakje.

* De loonsverhoging van de taxibestuurders staat los van de verhoogde controles die de sector momenteel ondergaat; zwartwerk, niet officiële voertuigen en illegale standplaatsen worden door een contingent van politiediensten momenteel hard aangepakt.

* Aemat, de officiële meteodienst pakt uit met regen voor het einde van de carnavalsperiode; de temperaturen zakken overal en het noorden van het eiland krijgt er regen, wind en zeedeining (mar de fondo) bovenop.

* De taxichauffeurs in Puerto de La Cruz willen Engels en Duits leren om een betere service te kunnen aanbieden; de aangesloten leden bij ‘La nueva Junta Directiva de la Cooperativa de Taxi San Telmo’ zijn ervan overtuigd dat klanten aanspreken in hun eigen taal meer rendement zal opleveren en als dusdanig meer werk en meer inkomsten zal genereren.

* De Canarische luchthavens hebben in januari 10,4% meer passagiers verwerkt vergeleken met dezelfde periode in 2014; dat resulteert in een totaal van 2.066.997 eenheden waarvan 218.157 personen uit een niet-Europees land kwamen.

* De gekende ‘Barranco del Infierno’ in Adeje gaat maandag terug open; de sluiting kwam er nadat, op 26 oktober 2015, een 62-jarige Duitse vrouw door vallend gesteente dodelijk werd verwond.

* Rodeos werd afgeleid door meteorologische omstandigheden; mist was de onherroepelijke spelbreker die de vliegtuigen deed uitwijken naar de zuidelijke luchthaven Reina Sofia.

 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

HOPELOOS VERLIEFD

TENERIFE VOOR KINDEREN

VACCINATIE TEGEN RODDELS

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img