maandag, oktober 2, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN 46

KORTE BERICHTEN 46

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

* Een groot aantal bedrijven die heel veel energie verbruiken zullen overschakelen van diesel naar aardgas als de LNG-terminal in de nieuwe haven Granadilla is afgewerkt; ook de regering zal voor haar diensten optimaal gebruik maken van het ingevoerde aardgas.

* De enige struisvogelkwekerij op Tenerife heeft het na 20 jaar voor bekeken gehouden; de farm in Camino Toledo in Atogo (Granadilla) vlakbij de snelweg kan de boekhoudkundige balans niet meer in evenwicht houden en heeft de boeken neergelegd.

Het carnavalsgebeuren is eindelijk van uit de Ferial-expohallen naar buiten gekomen; gisterenavond hebben 80.000 mensen genoten van de ‘Cabalgata Anunciadora’ of de promo-stoet die zich door de straten van Santa Cruz heeft geslingerd.

* De nieuwe politieke partij ‘Podemos’ stelt aan de eilandregering voor om de gronden te kopen aan Playa La Tejita waarop een hotel zal worden gebouwd; dit is meteen een sterk staaltje van politieke goodwill om het natuurreservaat aan de ‘Montaña Roja’ te vrijwaren van verderf.

* De visserij in Canarias krijgt groen licht om dit jaar 40 ton meer rode tonijn te vangen; dit is amper genoeg om de 1.200 vissersfamilies te onderhouden en vooral véél minder dan de gevraagde 570 ton.

* Het Troya Hotel op de Costa Adeje heeft de prestigieuze prijs ‘Re Think Hotel’ ontvangen; deze onderscheiding werd door de groep ‘Hábitat Futur’ toegekend omwille van de uitzonderlijke gedaantewisseling van de gerenoveerde façade.

** 1.373 huizen in La Orotava staan in de ruwbouwsteigers of zijn eigendom van een bank; de meeste bouwsels zijn eigendom van promotoren die door de economische crisis door de knieën zijn gegaan, de overige zijn eigendom van banken door inbeslagnames.

* 82% van de uitgeschreven boetes in La Laguna zijn te wijten aan ‘verkeerd geparkeerd’; er werden 19.894 verkeersovertredingen vastgesteld waaronder 402 voor het parkeren op een plaats voorbehouden aan personen met een beperkte mobiliteit.

 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

BUSSEN OP TENERIFE

TV-KIJKEN OP TENERIFE

DUURZAME EILANDEN