zondag, juli 14, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN 46
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN 46

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

* Een groot aantal bedrijven die heel veel energie verbruiken zullen overschakelen van diesel naar aardgas als de LNG-terminal in de nieuwe haven Granadilla is afgewerkt; ook de regering zal voor haar diensten optimaal gebruik maken van het ingevoerde aardgas.

* De enige struisvogelkwekerij op Tenerife heeft het na 20 jaar voor bekeken gehouden; de farm in Camino Toledo in Atogo (Granadilla) vlakbij de snelweg kan de boekhoudkundige balans niet meer in evenwicht houden en heeft de boeken neergelegd.

Het carnavalsgebeuren is eindelijk van uit de Ferial-expohallen naar buiten gekomen; gisterenavond hebben 80.000 mensen genoten van de ‘Cabalgata Anunciadora’ of de promo-stoet die zich door de straten van Santa Cruz heeft geslingerd.

* De nieuwe politieke partij ‘Podemos’ stelt aan de eilandregering voor om de gronden te kopen aan Playa La Tejita waarop een hotel zal worden gebouwd; dit is meteen een sterk staaltje van politieke goodwill om het natuurreservaat aan de ‘Montaña Roja’ te vrijwaren van verderf.

* De visserij in Canarias krijgt groen licht om dit jaar 40 ton meer rode tonijn te vangen; dit is amper genoeg om de 1.200 vissersfamilies te onderhouden en vooral véél minder dan de gevraagde 570 ton.

* Het Troya Hotel op de Costa Adeje heeft de prestigieuze prijs ‘Re Think Hotel’ ontvangen; deze onderscheiding werd door de groep ‘Hábitat Futur’ toegekend omwille van de uitzonderlijke gedaantewisseling van de gerenoveerde façade.

** 1.373 huizen in La Orotava staan in de ruwbouwsteigers of zijn eigendom van een bank; de meeste bouwsels zijn eigendom van promotoren die door de economische crisis door de knieën zijn gegaan, de overige zijn eigendom van banken door inbeslagnames.

* 82% van de uitgeschreven boetes in La Laguna zijn te wijten aan ‘verkeerd geparkeerd’; er werden 19.894 verkeersovertredingen vastgesteld waaronder 402 voor het parkeren op een plaats voorbehouden aan personen met een beperkte mobiliteit.

 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

CARRERA POR LA VIDA

ONBEKEND TENERIFE

TENERIFE VOOR KINDEREN

- Reclame -

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

KALK EN STEEN METSELT WEL

VAN KUST TOT KUST

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP