maandag, juli 15, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE - DEEL 167
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE – DEEL 167

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE – DEEL 167
Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** De gemeente Adeje investeert meer dan twee miljoen in scholen en instituten zoals voor de overkapping van het veld van de CEIP Las Torres en de bouw van een  sportcentrum in Armeñime; ook het cultureel centrum van Tijoco waar studenten het eerste jaar van het voortgezet onderwijs kunnen volgen zal infrastructurele veranderingen ondergaan.

** Nog in Adeje blijft de schietstand voor alle geschut gesloten omwille van de loodvervuiling die de nabijgelegen barranco ondergaat; op 1 juni laatstleden werd het kleiduifschieten verboden en wordt er in afwachting van een beslissing van hogerhand alle loden schietrestanten opgespoord en verwijderd.

** Zomerkampen op Tenerife, ja het bestaat en kost € 250 per kind dat deelneemt; zo is de finca Don Leandro in Las Lagunetas de verzamelplaats voor kinderen tussen 4 en 14 jaar die er hun verlof kunnen doorbrengen tussen 2 en 27 juli en zich er kunnen uitleven in een natuurlijke omgeving op een terrein van 350.000 m².

** De gemeenteraad van Santa Cruz verbiedt het baden en zwemmen in zee op 30 van de 35 toegangspunten die toegankelijk zijn gemaakt en speciaal werden ingericht om de toegang tot de badplaatsen te vergemakkelijken; oorzaak is het gebrek aan veiligheid, de borden die werden geplaatst waarschuwen voor het gevaar en vermelden meteen dat de verantwoordelijkheid in geval van een incident uitsluitend bij de gebruikers ligt.

** De inwoners van Masca maken zich zorgen over de reparatie van de pier en vrezen vooral een overrompeling indien de ravijnwandeling terug toegankelijk wordt gesteld alvorens er een oplossing uit de bus komt om het gigantisch parkeerprobleem op te lossen; de Mascanen bekritiseren de aankondigingsplaat die op het strand werd geplaatst waarop de herstellingswerken worden aangekondigd, maar waarop geen goedkeuringsstempel staat, noch een begin- en einddatum van de herstellingswerken.

** In Tajao (Arico), waar elk weekend duizenden mensen uit eten gaan in één van de 11 visrestaurants, kan er een probleem ontstaan voor de volksgezondheid; doordat het visafval niet gescheiden wordt gedeponeerd van andere organische substanties kan dit – vooral nu de zomer er aankomt – leiden tot snelle ontbinding en gisting waardoor schadelijke gassen kunnen ontstaan voor de buurtbewoners.

** ‘Little Italy’ is een feest dat meer dan 15.000 Italianen op de been bracht in Adeje; de herdenking van de Italiaanse Dag die afgelopen zondag in de Siam Mall in Adeje werd gehouden zorgde voor grote emoties wanneer er nostalgische liedjes uit het moederland werden gezongen.

** ‘Etrellas y Pardelas’ staat dan weer voor een campagne waarin lichtinfrastructuur de kop van Jut is; op Tenerife wordt de pijlstormvogel bedreigd die vooral ’s nachts foerageren waardoor er jaarlijks van deze pardelas 800 om het leven komen door lichtverblinding en door obstructies zoals masten, palen en kabels.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

BONT OM DE ARM…

FRANSE COMPLIMENTJES

TIJD HEEFT VLEUGELS

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP