dinsdag, september 26, 2023
spot_img
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE - DEEL 166

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE – DEEL 166

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE – DEEL 166
Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** Het signaleren van alle archeologische vindplaatsen op de Canarische Eilanden is een eerste stap in de richting van de bescherming van het cultureel erfgoed op de eilanden; deze beslissing werd door de overheid genomen nadat werd vastgesteld dat La Cueva de los Guanches in Icod de los Viños werd geplunderd vooraleer archeologen er aan de slag konden gaan.

** Meer dan 700.000 toeristen maken gebruik van een bootbedrijf om zeezoogdieren waar te nemen in hun natuurlijke biotoop, maar niet lang alle uitbaters van deze oceaanexcursies werken legaal; de Guardia Civíl onderzoekt momenteel twintig overtredingen waarbij 9 bedrijven en 19 boten zijn betrokken.

** Als er één ding is waarover La Orotava zich kan buigen is het de creatie van zand- en bloemtapijten; een traditie die al meer dan anderhalve eeuw van generatie op generatie wordt doorgegeven en waaraan weken wordt gewerkt om het korte tijd nadien, door de processie op de donderdag vóór de Romería, helemaal kapot te laten wandelen.

** Het havenbedrijf in Santa Cruz heeft aan de gemeenteraad toelating gevraagd om een hotel te voorzien om cruisetoeristen de kans te geven op het land te overnachten; de aandacht gaat naar één van de woontorens met 21 verdiepingen van Cabos Llanos waarvan de bestemming moet worden veranderd van residentieel naar toeristisch gebied.

** Een labiele kerstboom die ook nog eens omvalt kost een smak geld; een slachtoffer uit Tajao kreeg gelijk op de rechtbank en daarom moet de gemeente Arico volgens de uitspraak van het Vierde Hof 9.000 euro schadevergoeding betalen voor de lichamelijke en materiële schade die de vrouw op
26 november 2015 bij dit incident heeft opgelopen.

** Na een investering van meer dan 100 miljoen euro heeft de Fedola Groep eerder deze week in Costa Adeje zijn laatste grote parel ingehuldigd; het Hotel GF Victoria is een uniek ecologisch project met 242 familiesuites dat beschikt over zes zwembaden waarvan een met glazen wanden op de zevende verdieping, een congrescentrum voor duizend personen, verschillende restaurants, verticale tuinen, een deadride, glijbanen, een Formule 1-simulator en werk verschaft aan 1.200 mensen.

** De lokale politie van Santa Cruz ontdekt elf gefotokopieerde kaarten om op parkeerplaatsen voor mindervaliden te parkeren en dat zet het totaal dit jaar op 80 inbreuken; op deze manier kunnen de voorziene parkeerplaatsen niet meer gebruikt worden door mensen met een beperkte mobiliteit die wel over een originele en geldige parkeerkaart beschikken.

** Een video over Tenerife, getiteld Lighting Tenerife en gemaakt door de nationale influencer Marina Comes, strijdt mee om de ‘AMEX Traveler Award’ van American Express; dit samen met vijf andere Spaanse toeristische bestemmingen in een wedstrijd die de beste Spaanse digitale invloed erkent in zijn vermogen om de beste reiservaring over te brengen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

SCHRIJF IK PALM-MAR CORRECT?

HOPELOOS VERLIEFD

WAT IS HET FIJN OP TENERIFE!

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES