woensdag, juni 7, 2023
spot_img
HomeBlogKORTE BERICHTEN ( 162)

KORTE BERICHTEN ( 162)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** Elk jaar opnieuw wordt er reikhalzend uitgekeken naar de uitreiking van de ‘Blauwe Wimpels’ die garant staan voor de veiligheid, netheid en bereikbaarheid van zwemzones; 55 wimpels werden toebedeeld aan stranden en zwemlocaties op de Canarische Eilanden waarvan 12 op Tenerife, en de winnaars zijn …
Adeje: Torviscas en El Duque – Arona: Las Vistas, Los Cristianos en El Camisón – Santiago del Teide: La Arena – San Cristóbal de La Laguna: Piscinas de Bajamar – Los Realejos: El Socorro – Puerto de la Cruz: San Telmo en Complejo Playa Jardín – Guía de Isora: Playa y Calas de la Jaquita en Tacoronte: La Arena-Mesa del Mar.

** Na de commotie die was ontstaan rond de carnavalsactiviteiten in de meimaand heeft de gemeenteraad van Santa Cruz de knoop doorgehakt; deze activiteiten werden eerder in verband gebracht met seksistisch machogedrag, maar door deze gemeenteraadsbeslissing worden de mei-activiteiten, die belangrijk zijn voor het carnavalsgebeuren en voor het hoofdstedelijk gewest, behouden.

** De tentoonstelling ‘Athanatos’ die dood en onsterfelijkheid analyseert vanuit verschillende perspectieven, vooral vanuit de studie van mummies en begrafenismaterialen heeft reeds 20.000 bezoekers gehad; deze tentoonstelling wekt bijzonder veel interesse en wordt gepromoot door twee musea, enerzijds het Instituto Canario de Bioantropología, anderzijds het populaire Museo Arqueológico de Tenerife.

** Aena, de uitbater van de luchthavens op Tenerife, heeft reeds 630 woningen geluiddicht gemaakt in de nabijheid van de noordelijke luchthaven Los Rodeos; er werden in totaal 1.252 aanvragen ingediend om geluidsisolerende voorzieningen te plaatsen in woningen die door geluiden van het vliegverkeer worden bestookt.

** Twee modelstranden op Tenerife grepen verwonderlijk naast een Blauwe Wimpel; El Médano werd gestraft doordat het in het verleden stranden moest sluiten door de aanwezigheid van vreemd residu in de zwemwateren en Playa Las Teresitas mist het vaandeltje voor de eerste keer in veertien jaar en niemand kan of wil hier een sluitende en verantwoorde reden voor geven.

** De 3.000 inwoners van Palm-Mar hebben reeds meer dan drie maanden geen postbode meer gezien, laat staan een brief in de bus gekregen; Correos, het officiële postbedrijf geeft toe dat er mankementen zijn in de postbedeling die grotendeels veroorzaakt worden door een personeelstekort maar biedt geen oplossing bij onbestelde facturen van de water- en de elektriciteitsmaatschappij.

** De eilandregering eist van de belastingdienst ‘Consorcio de Tributos’ dat de betalingstermijn voor rijbelasting wordt verlengd en dat er meer wordt gecommuniceerd omtrent dit gegeven; er ontstond nogal wat verwarring en controverse omdat veel inwoners de betalingsuitnodiging niet hadden ontvangen.

** Goed nieuws en meteen ook een sprankeltje hoop voor het gebruik van zonnepanelen in de private sector; de gemeenteraad van Santa Cruz heeft als eerste gemeente het gebruik van zonnepanelen in de private sector versoepeld en daarom mogen nu ook de uitbaters van autowasstraten, ‘autobars’, parkeerterreinen en leveranciers van diensten aan de bevolking gebruik maken van zonnepanelen voor het opwekken van hun eigen elektriciteit.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

BESTE KLIMAAT TER WERELD

GELUK OP EEN EILAND

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES