donderdag, juni 13, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN (160)
spot_img

KORTE BERICHTEN (160)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** Graffiti spuiten doe je niet ongestraft, ook op Tenerife; voor de rechtbank in Santa Cruz wordt een graffitispuiter veroordeeld tot € 1.500 omdat hij stiekem en illegaal gevels heeft beklad op een aantal plaatsen in de hoofdstad in de maanden mei en juni 2017.

** TLP 2018 brengt van 17 tot 22 juli 2018 Google naar het jaarlijkse computerfestival dat tevens het grootste technologiegebeuren in Spanje is; de vier thema’s LAN-party, Summer-Con, Innova en eSports zullen bijgewoond worden door 75 ontwikkelaars die vooral platformen aanbieden waar videospelletjes worden gepromoot en waarbij het onderdeel LP LAN Party 2.000 deelnemers verleidt om deel te nemen.

** De werkloosheid in het hoofdstedelijk gewest is de voorbije vier jaar met 15% gedaald en zo is nog slechts 17,81 % of 35.040 mensen op zoek naar een gepaste job; in dezelfde periode anno 2014 werd er een werkloosheidscijfer van 32,41% opgetekend, wat meteen het hoogste was aan het einde van een economische recessie die in 2008 begon.

** Niet iedereen is gelukkig met het klimaat op Tenerife die vooral verschillend is tussen noord en zuid; terwijl iedereen in het zuiden geniet van een stralende zomerzon moesten er vijf vluchten naar Los Rodeos worden omgeleid door hardnekkige mist, die hier ook ‘mar de nubes’ wordt genoemd.

** Van 27 april tot 29 juli 2018 is La Recova Art Centre de gastheer van de tentoonstelling ‘Santa Cruz’, van plaats en haven tot stad waarin de Gesta de absolute hoofdrol wegkaapt; de relatie tussen Nelson en Gutierrez, een overzichtstentoonstelling met historische objecten, modellen, schilderijen, prenten, kostuums, documenten en informatieborden, moet iedere bezoeker wegwijs maken in deze belangrijk geschiedkundige periode van de hoofdplaats van Tenerife.

** De luchtvaartmaatschappij S7 Airlines zal met een Airbus 320 NEO met 164 plaatsen een nieuwe verbinding maken tussen Tenerife Sur en Moskou; de maatschappij vliegt twee keer per week en onderzoekt of er ook potentie zit in een nieuwe lijn vanaf Sint-Petersburg want deze route wordt reeds gevlogen door Aeroflot.

** De Costa Adeje heeft ter hoogte van El Beril een nieuw strand toegevoegd aan de rij bestaande zandstranden; de nieuwste telg kreeg de naam El Duque Norte toebedeeld, heeft twee miljoen euro gekost, is 14.000 m² groot en is bereikbaar via meerdere toegangen voor personen met een fysiek beperking.

** Het Palmetum is laureaat geworden en werd bekroond als beste openbare tuin van Spanje tijdens het 45ste Nationale Congres in Malaga waar de Alhambraprijs werd uitgereikt; het Palmetum biedt de bezoeker een verzameling van palmbomen aan die enkel groeien op eilanden over de hele wereld en het biotoop is geworden van 60 broedende vogelsoorten.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

REISKOFFER KLAAR?

AFVAL OP TENERIFE

CASA DEL DUQUE IN ADEJE

spot_img