donderdag, juni 13, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN (158)
spot_img

KORTE BERICHTEN (158)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** Onder de bedrijven die meedingen om de concessie van een van de acht kiosken van Las Teresitas zijn er uiteindelijk 16 bedrijven overgebleven die jagen op een van deze stranduitbatingen; de helft van deze bedrijven, waaronder ook bekende handelszaken, kan hun financiële solvabiliteit niet bewijzen met een garantie van 100.000 euro en vallen daarom buiten de concessievoorwaarden.

** De bouw van een nieuw gezondheidscentrum in Los Cristianos is reeds een decennium achter op het programma dat burgemeester José Julián Mena in 2008 heeft ingediend via een masterplan; daar waar de talenschool is gevestigd wordt nog steeds de eerstelijnshulp verleend in het gebouw van het Valdés Center.

** De trambus VAO is een tram op een busonderstel die bestaat uit twee of meer stellen die zal ingezet worden op bustrajecten op de TF-5 waar een aantal rijsecties door dynamische bewegwijzering zal aangepast worden; gedurende de spitsuren zal de VAO een eigen rijstrook ter beschikking krijgen die buiten de spitsuren een gewoon rijvak is.

** De nieuwe chirurgische eenheid van het Hospital del Sur wordt op tijd opgeleverd dankzij een investering van vijf miljoen euro; de derde fase van de werkzaamheden aan het chirurgische blok en de verloseenheid verlopen erg vlot en daarom denkt men dat de deadline van oktober probleemloos kan gehaald worden.

** Los Cristianos is tot 21 april gastheer van het ARN Urban Culture Festival, een belangrijke activiteitenverzameling waarin muziek, beeldende kunst, verhalen, proza en poëzie centraal staan; daarmee wil Los Cristianos een horizontale samenwerking tot stand brengen tussen cultuur, economische promotie, erfgoed en toerisme.

** De eerste bosbranden in de omgeving van Granadilla en Vilaflor hebben een brand- en schroeiplek achtergelaten van 350 hectare met een omtrek van 9,8 kilometer; de gevraagde blusvliegtuigen die op het Iberisch Schiereiland gestationeerd stonden konden niet opstijgen vanwege slechte weersomstandigheden en daarom werden de bluswerken in de lucht uitgevoerd door vier blushelikopters.

** De vereniging Asociación de Cetáceos Sur de Tenerife, die bestaat uit 17 bedrijven en zich toelegt op het welzijn van zeezoogdieren, klaagt over de traagheid van de overheidsdiensten bij de behandeling van sancties tegen het groeiend aantal illegale toeristenschepen; de wildgroei moet streng gecontroleerd en aangepakt worden door de bevoegde diensten als de Guardia Civil, de Capitanía Marítima en het ministerie van Landbouw, Voedsel en Milieu.

** Mensen die jonger zijn dan 30 jaar, op La Gomero wonen en op Tenerife studeren kunnen gratis gebruik maken van tram en bus op Tenerife; het gebruik van de Young Pass voor interstedelijk vervoer (Titsa) en metropolitaan vervoer (MTSA) is een stap in de goede richting, nu ook nog een Senior Pass en de cirkel is helemaal rond.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img