maandag, april 22, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN (157)
spot_img

KORTE BERICHTEN (157)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** Iedereen wil gezond leven en daarbij is niet alleen groene stroom belangrijk, ook elektrische voertuigen staan voor een proper eiland en daarom wil het gemeentebestuur van Santa Cruz inzetten op laadpunten die de batterijen van elektrisch aangedreven voertuigen snel kunnen opladen; naast een twaalftal reeds bestaande punten worden er dit jaar nog 30 oplaadlocaties gerealiseerd.

** Goed nieuws voor iedereen die met zijn viervoeter naar een strand wil; het strand Playa de las Teresitas zal voorzien worden van een hoekje waar ook honden welkom zijn en daarvoor zal de overheid 25.000 euro investeren in deze realisatie; er zal ook een locatie voorzien worden waar de dieren zullen kunnen ravotten, drinken en baden.

** De halsbandparkiet is een kleine lawaaierige papegaai die op Tenerife goed gedijt en tevens een leuke animator is voor het toerisme, maar deze invasieve soort bedreigt het Anaga-bioreservaat; omdat ze alles kapot vreten en bovendien overbrengers zijn van verschillende ziekten zal deze vogelsoort in het hoofdstedelijk gewest gevangen worden en op andere plaatsen worden uitgezet.

** De ‘barranco’ van Masca werd verleden maand afgesloten omdat de veiligheid van de loopbrug in de baai niet langer kon gegarandeerd worden; na een vergadering met de buurtbewoners heeft de gemeenteraad van Buenavista beslist om de kloof gesloten te houden tot er een oplossing is gevonden voor de parkeerproblemen en het drukke verkeer ter hoogte van Masca.

** Dat het zuiden van Tenerife geleidelijk overgaat in een Italiaanse enclave is nogal grof uitgedrukt maar symboliseert het sterk groeiende cijfer van de Italiaanse inwoners op Tenerife; in de gemeente Arona wonen momenteel 10.253 Italiaanse residenten en daarmee worden de Engelsen en de Duitsers naar een tweede en derde plaats verwezen.

** Op de site van het waterzuiveringsstation van Arona-Adeje komt er een nieuwe technologische toepassing om gebruikt water te zuiveren; het nieuwe slibbehandelingssysteem zal uitsluitend zonnestraling toepassen om het vocht en het slib van elkaar te scheiden.

** Niet alleen in Arona groeit het aantal inwoners , ook in Adeje en in Granadilla de Abona schieten de inwonersaantallen de hoogte in; de drie gemeenten hadden 20 jaar geleden samen 57.000 inwoners en groeiden met een gemiddeld aantal inwoners van 7.500 per jaar aan tot meer dan 200.000 op vandaag.

** Het verkeer in de hoofdstad Santa Cruz barst zodanig uit zijn voegen dat de bestuurlijke verantwoordelijken een aanbesteding hebben uitgeschreven om een studie te laten maken van een gereduceerd verkeersplan; een van de opties is om slechts 50.000 voertuigen per dag in het hoofdstedelijk gewest binnen te laten.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

MIJN DAG

VEEL PARKEERBOETES

spot_img