You are here:---KORTE BERICHTEN (155)

KORTE BERICHTEN (155)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** Als het om afvalsortering gaat denkt men op Tenerife beter laat dan nooit en zo geschiedde; op Playa San Teresitas staan 116 meerkleurige afvalbakken van 120 liter inhoud waarin papier en karton, organisch afval, glas en pmd gescheiden kunnen gedeponeerd worden.

** Rusthuizen voor oudere mensen zijn op Tenerife quasi onbestaand en doordat de levensduurte blijft stijgen wordt er volop ingezet op assistentie ten huize; in La Laguna is de dienst ‘Servicio de Ayuda a Domicilio del Ayuntamiento’ ruim 21% gegroeid, van 874 hulplocaties in 2009 tot 1059 in 2017, en bijgevolg worden ruim 1.200 personen geholpen met sociale voorzieningen.

** De saturatie van het wegennet heeft de ogen van de eilandregering geopend; uiteindelijk onderzoekt men de mogelijkheid om het openbaar vervoer partieel gratis aan te bieden op het vroege spitsuur, van 05.00 tot 09.00 uur, en/of flinke kortingen toe te staan om het individueel vervoer te ontmoedigen.

** Het etnografisch park ‘Pirámides de Güímar’ viert dit jaar haar twintigste verjaardag; het park heeft ook een botanische tuin en ter gelegenheid van het jubileum zal daarin een ‘Tropicarium’ worden aangelegd waarin orchideeën en bloemen die insecten aantrekken een prominente plaats toebedeeld krijgen.

** De schepen/wethouder van milieu in Santa Cruz heeft meegedeeld dat de nieuwe verordening inzake geluidsoverlast streng zal toegepast worden; hij gaf als voorbeeld dat een overschrijding van de maximum toegelaten geluidsbelasting met zes decibel de aanleiding kan zijn om een boete op de hals te halen van 12.000 tot 300.000 euro.

** De lokale politie van Arona is binnengevallen in een garage waar men artikelen van valse logo’s voorzag; er werd een persoon op heterdaad betrapt die kledij, schoenen en mode-accessoires als zonnebrillen van een valse merknaam voorzag middels allerhande logo’s waaronder Levis, Armani, Adidas, Nike en Hugo Bross.

** Vijfenveertig jaar geleden werd een appartementsgebouw opgetrokken op een magistrale locatie in Añaza dat nog altijd schittert als doorkijkje van 21 bouwlagen hoog; de werken werden decennia geleden stopgezet wegens diverse bouwovertredingen en niemand wilde geld stoppen in de afbraak ervan waardoor de overheid hiervoor nu zelf de kosten ter waarde van 1,8 miljoen euro moet ophoesten.

** Het ‘Instituto Geográfico Nacional (IGN) die verantwoordelijk is voor de nationale parken in Spanje heeft een app ontworpen om deze natuurreservaten beter en adequater te kunnen voorstellen aan alle geïnteresseerden; zo kan men nu ook alle gegevens raadplegen van het Teide Nacional Parque met deze applicaties voor iOs en Androïd.

By |2018-03-25T09:49:33+00:00maart 25th, 2018|Categories: Blog, Nieuws|Tags: , , , |1 Comment

About the Author:

Actief binnen een redactioneel en journalistiek netwerk heb ik Tenerife kunnen binden in mijn geschrijf. Het eiland waarop ik reeds decennia lang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels die door Marc Engels worden geredigeerd. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het bindmiddel is. Wat daar uit vloeit wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet, ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

One Comment

  1. Willy Willekens 27 maart 2018 at 18:36 - Reply

    Hallo Guy ,

    wat graag had ik op de hoogte gehouden worden via de nieuwsbrief .

    Met dank ,

    Willy Willekens

Leave A Comment