You are here:---KORTE BERICHTEN (154)

KORTE BERICHTEN (154)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** De gemeenteraad van Granadilla is zich bewust van het woningprobleem waarbij meer en meer gezinnen in het zuiden van Tenerife geen fatsoenlijke huisvesting meer vinden tegen een betaalbare prijs; dit dwingt hen om verlaten huizen en panden te kraken om enigszins te overleven, zegt de gemeentelijke overheid terwijl ze gelijktijdig een alarmsignaal sturen naar de eilandregering.

** Dank zij de zandnivelleringswerken aan de kustlijn kan Radazul zich opnieuw buigen over een schitterend strand; er werd vers zand aangevoerd en herstellingen uitgevoerd en om de veiligheid te garanderen was de toegang tot de stranden verboden; dankzij de werkzaamheden van het Directoraat-Generaal van de Kusten zijn de twee inhammen van El Rosario er beter gaan uitzien en zijn er geen stenen of gaten meer.

** De eilandregering heeft acht miljoen euro vrijgemaakt om toeristische zones op te smukken op de drie kleine eilanden van de westelijke provincie Santa Cruz de Tenerife; in dit bedrag zit ook de prijs van 1,68 miljoen euro voor een toeristische promotie om op deze manier de eilanden aantrekkelijk voor te stellen om de potentiële bezoekers vooralsnog te verleiden.

** Een groep mensen die zondag langs de kust in Garachico wandelden hebben mogelijke lozingen van afvalwater opgemerkt tussen La Caleta de Interián en het oude dok; dit beschermd maritiem natuurgebied wordt daardoor bezoedeld en dat kan niet volgens de lokale bevolking, die daarom dit incident aangeklaagde bij de overheid.

** Hoe de Lucha Canaria integreerde in de modewereld kon je op 14 maart opvallend opmerken op de Modebeurs van Tenerife; de relatie tussen traditie en innovatie, tussen deze volkssport en de Canarische mode werd mogelijk gemaakt en voorgesteld op de catwalk van de International Fashion Fair of Tenerife.

** Pasen nadert en de Heilige week is voor de Canariërs dé jaarlijks terugkerende periode waarop zij zich massaal gaan verplaatsen; iedereen gaat gedurende deze week wel ergens naartoe en daardoor ontstaan de gevreesde files en satureren de wegen door vooral het trechtereffect richting havens, toeristische regio’s en luchthavens, een gevreesd mobiliteitsprobleem.

** Er wordt gesnoeid en gekapt op Mesa Mota; het gebied waar het monument ‘Stairway to Heaven’ staat ter nagedachtenis van de vliegtuigramp in 1977 waarbij 583 mensen de dood vonden, werd zowat overspoeld door wildgroei van planten en struikgewas; ook de bomen reikten te hoog en moesten gekort worden om een orografische en vegetale restauratie te bekomen van het gebied.

** El Médano komt wel heel origineel uit de hoek om de snelheidsbeperking binnen het centrum binnen de perken te houden; katten en auto’s kunnen niet zij aan zij op de rijweg en daarom plaatst de gemeentelijke overheid borden met de vraag aan automobilisten om traag te rijden voor de poezen.

By |2018-03-18T11:07:30+00:00maart 18th, 2018|Categories: Blog, Nieuws|Tags: , , , |0 Comments

About the Author:

Actief binnen een redactioneel en journalistiek netwerk heb ik Tenerife kunnen binden in mijn geschrijf. Het eiland waarop ik reeds decennia lang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels die door Marc Engels worden geredigeerd. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het bindmiddel is. Wat daar uit vloeit wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet, ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

Leave A Comment