dinsdag, april 23, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN (152)
spot_img

KORTE BERICHTEN (152)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** De controverse rond een vrouwvriendelijke (lees: manonvriendelijke) activiteit in La Orotava heeft onverwacht veel geld opgebracht; ‘Solo para Ellas’ is een Chippendale-evenement waar enkel vrouwen toegang hebben en waarbij er een klacht werd neergelegd, en precies deze polemiek heeft de verkoop van tickets doen verdubbelen.

** De oude gebouwen in Puerto de la Cruz waarin de appartementen Bellavista waren gevestigd zijn helemaal gerenoveerd en omgetoverd tot een viersterrenhotel, inclusief suites en spa-accommodatie; de werken hebben tien maanden geduurd en hebben een slordige 10 miljoen euro gekost.

** Het uitzonderlijke regenweer heeft een en ander in gang gezet; door de gemeentelijke noodplanning te activeren, door het uitvaardigen van een waarschuwing door de Canarische regering en met een alarmfase ‘geel’ van Aemet werd elke resident en toerist aangemaand om voorzichtig te zijn en maatregelen te treffen tegen waterspoeling en/of overstroming.

**Na de eerste sneeuwlaag eerder deze maand is het hooggebergte opnieuw toegedekt met een wit dekentje; de wegen naar boven dreigen dit weekend opnieuw toe te slibben door een volksverhuizing naar de grote berg van menigeen die het winters schouwspel van dichtbij wil beleven.

** Het toerisme in het zuiden van Tenerife wordt opnieuw overspoeld met ongevraagde en intimiderende timesharingpraktijken; de federatie Fepeco die de bouwondernemers vertegenwoordigt hekelt bij de regering de aanzienlijke toename van frauduleuze praktijken waarbij toeristen worden opgelicht door buitenlandse, vooral Engelse bedrijven.

** De roodlichtcamera op de Avenida San Sebastián in Santa Cruz wordt in werking gesteld op 1 maart; de camera maakt per overtreding 30 opeenvolgende beelden die een timelaps moeten voorstellen van iedereen die het rood licht heeft genegeerd, niet alleen automobilisten maar ook voetgangers en fietsers worden aldus op de gevoelige plaat vastgelegd.

** De eilandregering heeft na een externe audit de kwaliteitscertificaten van het natuurgebied ‘El Teide’ vernieuwd; de infrastructuur en het milieubeheer werden onder de loep genomen om na te zien of de regio kon gecertificeerd worden voor de veiligheidsgarantie van meer dan vier miljoen bezoekers per jaar.

** Het wintercarnaval is amper voorbij en daar gaan we reeds voor het zomercarnaval; op 14, 15 en 16 september gaan de ‘Carnestolendas de Verano’ door in Puerto de la Cruz waarvan de stoet Coso Apoteosis en de verkiezing van de Carnavalskoningin tot de absolute hoogtepunten kunnen worden gerekend.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

VLIEGEN NAAR TENERIFE

OUD EN VOL VERLANGEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

VAN KUST TOT KUST

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img