dinsdag, april 23, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN (151)
spot_img

KORTE BERICHTEN (151)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** Niet alles liep van een leien dakje gedurende het carnaval in Santa Cruz en nu gaat de organisatie zich ook moeten verantwoorden omtrent de uitsluiting van Saida Prieto als kandidate voor de koninginnetitel; mevrouw Prieto had zich gedurende de verkiezing te laat aangeboden en werd gediskwalificeerd en nu blijken ook nog drie andere kandidates deze overtreding te hebben gemaakt.

** De gekste carnavalssituatie komt waarschijnlijk voor in Puerto de la Cruz waar mannen op hoge hakken een parcours moeten afleggen; de ‘Macarita Ponte Tacón’ is een wedstrijd waar 441 hooggehakte mannen komische toeren moeten uithalen om de eindmeet te behalen, tot groot jolijt van de talrijke toeschouwers.

** Controverse rond een vrouwvriendelijke (lees: manonvriendelijke) activiteit op de Fiestas de Fátima in La Orotava; ‘Solo para Ellas’ is een Chippendale-evenement waar enkel vrouwen toegang hebben en waarbij er een klacht werd neergelegd bij het Openbaar Ministerie waarin staat dat het recht op vrije meningsuiting door iedereen moet worden gerespecteerd.

** Een collectief van wetenschappers is niet ongerust over een toename van magmadruk onder de aardkorst op en rond de Canarische Eilanden; de seismische activiteit en de waarneming van 928 actieve drukpunten of onderaardse tremoren is geen directe oorzaak om op korte termijn een vulkaanuitbarsting te verwachten.

** De blauwe parkeerkaart voor mindervaliden wordt op Tenerife massaal misbruikt doordat het aanbod van parkeermogelijkheden dagelijks afneemt door een snel groeiend voertuigenpark; voor de verbalisanten is iedere bestuurder die parkeert op een blauwe parkeerzone en die zich autonoom kan bewegen de reden voor een controle van de gebruikte parkeerkaart.

** De kleinhandel en de lokale uitbaters van alle handelszaken in het zuiden van Tenerife hebben zich verenigd om aan de overheid meer toezicht te vragen op de ambulante handel; handelaars zijn niet gelukkig met de passiviteit van de politiediensten die straatventers en dito verkopers ongemoeid laten en vooral geen controles doen op de legaliteit van hun straathandel.

** Op Valentijnsdag hebben veel carnavalisten de dag doorgebracht met een gemengd gevoel; enerzijds was er het emotioneel afscheid van het carnaval met de ‘Begrafenis van de Sardine’, anderzijds moest er ook tijd vrijgemaakt worden voor de geliefden die een voorkeur gaven aan Don Cupido boven Doña Sardina.

** Afsluiten doen we met een afvalberg; na twee derde van het carnavalsgebeuren in de hoofdstad Santa Cruz heeft de stadsreiniging 242 ton afval van de straten geveegd en na de finale nog eens een slordige 100 ton vuilnis samen geschraapt.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

ZOMERSE KERST OP TENERIFE

VIRUSSEN OP TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img