donderdag, mei 23, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN (150)
spot_img

KORTE BERICHTEN (150)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** De waterverontreiniging rond de Canarische Eilanden in de zomer van 2017 werd veroorzaakt door cyanobacteriën die in de oceaan werden gedropt via illegale lozingen; de Canarische regering geeft voor het eerst toe dat er op alle eilanden samen 278 illegale lozingen plaatsvinden en dat deze een gevaar vormen voor de volksgezondheid.

** Een dozijn mensen heeft in Santa Cruz de nacht op straat moeten doorbrengen omdat het opvangcentrum haar maximumcapaciteit had bereikt; de reden is volgens de burgemeester te zoeken bij het departement Sociale Zaken die erop had gewezen dat er geen extra slaapplaatsen moesten voorzien worden.

** De gemeenteraad van Guía de Isora dringt er bij de overheid op aan om de ontziltingsinstallatie in Fonsalía op 100% van haar capaciteit te laten werken om het watertekort door droogte zoveel mogelijk aan te vullen; de regio kreunt reeds langer onder een watertekort waar vooral de agrarische nijverheid op midden- en hooggelegen gebieden het slachtoffer van zijn.

** De carnavalsactiviteiten komen naar buiten en gaan de straat op; na alle verkiezingen van de voorbije weken zijn de volgnummers uitgedeeld en is de ‘Cabalgata anunciadora’ eropuit getrokken met NiFú-NiFá aan de kop van de stoet waarin de verschillende carnavalskoninginnen, de murgas, de comparsas, de muzikale groepen en honderden spontaan vermomde carnavalisten mee hebben opgestapt.

** Sneeuw en ijzel hebben grote delen van Las Cañadas en Izaña gegijzeld met ontoegankelijkheid vanuit La Orotava en vanuit La Esperanza; de TF-24 werd afgesloten tussen de knooppunten Arafo en El Portillo, de TF-21 tussen Ramón Caminero en het kabelbaanstation.

** Een dikke laag sneeuw heeft de omgeving van het observatorium in Izaña veranderd in een Siberisch winterlandschap; de lage temperaturen van de laatste dagen hebben samen met de constante neerslag en veel wind een wintertapijt achtergelaten van 1 meter dik, wat eerder uiteraard zeldzaam is op deze breedtegraad.

** Toeristen die in het zuiden genieten van de zon hebben er niet het minste benul van dat het het weer op andere plaatsen op het eiland anders vergaat; zo heeft het waterreservoir van Erjos in Los Silos zich met 30% van haar capaciteit gevuld, enkel maar met hemelwater.

** Diezelfde zonnetoeristen weten ook niet dat de helft van het carnavalsgebeuren in Puerto de la Cruz in het water is gevallen, letterlijk en figuurlijk; bovendien werd donderdag de verkiezing van de Koningin Carnaval op de Plaza de Europa uitgesteld door hevige windstoten.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

SCHRIJF IK PALM-MAR CORRECT?

CARRERA POR LA VIDA

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img