maandag, oktober 2, 2023
spot_img
HomeBlogKORTE BERICHTEN (149)

KORTE BERICHTEN (149)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** Lichtmis op 2 februari is een feestdag op Tenerife die door de diepgelovige gemeenschap wordt gevierd; in Candelaria stond de kathedraal in het centrum van de vieringen met een toepasselijke slogan ‘het licht dat onze weg verlicht’ die door de lokale bevolking echt letterlijk wordt genomen omwille van een vrije dag.

** Het carnavalsgebeuren komt stilaan onder stoom te staan, de Murga-wedstrijden hebben alle categorieën verwerkt en de eerste Certámenes de Comparsas y Rondallas hebben een volle beurhal van het Recinto Ferial gevuld terwijl het auditorium Adán Martín straks tot aan de nok volloopt met carnavalsfanaten voor het tweede deel ervan.

** Het weekend na de eerste zware sneeuwval is traditioneel een moment waarop de lokale bevolking naar boven trekt met de complete familie om te genieten van koude, ijzel en sneeuw; het is jaren geleden dat er zoveel sneeuw is gevallen en eigenaardig genoeg spreken officiële organen nooit ofte nimmer over een sneeuwhoogte.

** Er is reeds een tijdlang een rattenplaag aan de gang in het noordoostelijke deel van Tenerife en na La Orotava komt ook Santa Cruz met extra middelen en meer manschappen om deze ongezonde knaagdieren te bestrijden; er wordt € 337.500 voorzien om drie jaar lang ratten uit het hoofdstedelijk gewest te bannen.

** Terwijl de zon veelal scheen over het zuiden van Tenerife hebben andere delen van het eiland te lijden gehad van slechte meteorologische omstandigheden; hevige en veelvuldige regen en buien hebben meermaals gezorgd voor het uitstellen van de buitenactiviteiten van de diverse Murga-wedstrijden

** Volgende week vrijdag 9 februari 2018 opent de carnavalskermis haar deuren in Santa Cruz tot zondag 18 februari, dag van de Piñata; 84 attracties zullen garant staan voor vertier en plezier dat wordt aangeboden als variatie op het uitvoerige carnavalsgebeuren.

**Records zijn gemaakt om gebroken te worden, dat heeft ook de trammaatschappij in het noorden van Tenerife gedacht; in 2017 werden er meer dan 14 miljoen passagiers vervoerd, dat is 670.000 reizigers of 5% meer dan in 2016 en dat brengt het totaal van het aantal vervoerde mensen in het volledig bestaan van de ‘Tranvía’ op ruim 140.000.000.

** De aanwezigheid van wilde geiten en schapen veroorzaakt een groot probleem in de natuurgebieden van Anaga en Teno; om het probleem op te lossen moeten er zo’n 150 exemplaren gevangen worden en daarom zoekt de overheid nu naar een paar praktische oplossingen om deze overlast te vermijden.

 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

GEVLEUGELDE WOORDEN

VLUCHT NAAR TENERIFE

HOPELOOS VERLIEFD

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

BOFFEN EN BLAZEN…

KIEZEN OF DELEN

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

BUSSEN OP TENERIFE

DRAKENBLOEDBOOM