zondag, april 21, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN (148)
spot_img

KORTE BERICHTEN (148)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** In La Florida weten ze wat feesten is en hoeveel ingrediënten ze moeten voorzien om de 4.500 buurtbewoners een avondmaal aan te bieden; 120 mensen hebben zich ingezet van 08.00 tot 19.00 uur en er werd 7.000 kilo ingrediënten gebruikt, waaronder 80 kg kikkererwten, 1.345 kg aardappelen, 500 kg spek en ribbetjes, 60 kg bonen, 250 kg gofio, 20 kg knoflook, 50 kg prei, 15 kg peterselie en 30 liter olijfolie, en dat allemaal ter ere van San Antonio Abad y la Virgen de La Esperanza.

** Cantera de Achipenque in Arico is de enige legale zoutgroeve op Tenerife; tijdens een plenaire vergadering heeft het gemeentebestuur unaniem de plannen goedgekeurd waarin de uitbatingsvoorwaarden en het landschapsherstel worden bepaald, en waarin ook de veiligheidsvoorwaarden staan gestipuleerd die van toepassing zijn op de fotovoltaïsche zonneweideparken en de windmolenparken.

** Als je de voorbereidingen van het Carnavalsgebeuren op Tenerife niet volgt zul je waarschijnlijk niet op de hoogte zijn van de op gang zijnde Murgas-wedstrijden; daarin moeten de verschillende zingende carnavalsgroepen zich onderscheiden door zang en kazoo-gebruik en op deze manier wordt dan ook hun rangschikking in de grote carnavalstoet bepaald.

** Wie zich op Tenerife bevindt zal voor de volle 100% beamen dat het verkeer dagelijks aanzwelt en dat er daardoor gigantische files ontstaan; de regering heeft zich verontschuldigd voor het niet op tijd afwerken van de asfaltwerken op de TF-5 nadat een asfaltvrachtwagen onklaar werd, waardoor de nieuw slijtlaag niet op tijd werd aangelegd, met opnieuw extra files tot gevolg.

** De rattenplaag die bijna een jaar heerst in La Laguna wordt maar niet verdelgd; nu heeft ook de Policia Locál van La Laguna aangifte gedaan van ratten in de lokalen van het politiebureau en gesteld dat de gezondheid en de veiligheid van het personeel wordt aangetast.

** Op de toegangsweg naar Charco de la Laja in Juan de la Rambla staat een bordje met waarschuwingen: een ‘charco’ is een natuurlijk zeezwembad en dit in Juan de la Rambla staat nu aangeduid als gevaarlijke zwemplaats nadat er vier Litouwse staatsburgers werden meegesleurd in zee waardoor er twee onder hen verdronken.

** Twee stranden, een op Tenerife en een op Gran Canaria werden door het dagblad El País uitgeroepen tot de mooiste stranden op de Canarische archipel; en de winnaars zijn … Playa de Los Guíos in Los Gigantes (TF) en Montaña de Arena in Bartolomé de Tiraja (GC).

** Het uitblijven van regen en sneeuw belast hoger gelegen dorpskernen zwaar inzake hun waterbeleid; in Vilaflor voelen ze het reeds en wordt zowel het verbruik van drinkwater als van hemelwater in de reservoirs aan banden gelegd waardoor beperkingen in het waterverbruik ontstaan, zowel voor privaat gebruik als voor het gebruik in de landbouw- en wijnsector.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

TIJD HEEFT VLEUGELS

FRANSE COMPLIMENTJES

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img