dinsdag, april 23, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN (147)
spot_img

KORTE BERICHTEN (147)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** De lekkage van kerosine in de onmiddellijke omgeving van de luchthaven was te wijten aan een slechte verbinding tussen de tanker en de installatie op zee die het transport moet verzekeren naar de fueltanks op de luchthaven; er werd een verspilling genoteerd van ongeveer 1.000 liter kerosine en daardoor werd het strand La Tejita voor alle waterpret gesloten.

** Granadilla de Abona zal de thuisbasis zijn voor het nieuwste ‘Salón de Turismo Rural y de Naturaleza de Canarias’ en dit werd als dusdanig voorgesteld op de toerismebeurs Fitur in Madrid; het evenement met de gekke naam ‘Turnatur’ richt zich op de belevingswereld van het actieve toerisme waarvan men op de Canarische archipel ten volle kan genieten omwille van het gunstige klimaat.

** Puerto de la Cruz presenteert op de populaire toeristenbeurs Fitur in Madrid zijn spectaculair evenement ‘Mascarita Ponte Tacón’; dit onderdeel van het carnavalsgebeuren waarbij mannen een obstakelwedstrijd moeten lopen op hakken van minimum acht centimeter hoog is een jaarlijks terugkerend lachwekkend spektakel dat nu extra in de verf wordt gezet.

** Tenerife zet in op een zomer waarbij 1 miljoen vliegtuigpassagiers extra naar het eiland kunnen komen; na een stijging van het aantal toeristen met 6% in 2017 gaat de aandacht nu vooral naar het Spaanse vasteland en naar landen als Israël, Rusland en Oekraïne om deze doelstelling te behalen.

** Er zijn maar 12 kogelwerende vesten beschikbaar voor de lokale politie van Santa Cruz gedurende de volledige carnavalsperiode; de vakbonden vinden dat het gebrek aan materiële bescherming voor de politie een slordigheid is van de burgemeester en eist dat dit als een prioriteit wordt geplaatst, anders zouden er wel eens acties kunnen komen.

** De hevige wind en de hoge golven hebben deze week het gemeentelijk zwembad van Candelaria aardig wat schade toegebracht; de belangrijkste beschadigingen werden aangericht aan de houten vloerplaten, aan lage betonconstructies, aan schilder- en pleisterwerken en aan divers mobiel materieel zoals vuilnisemmers en bloembakken.

** De werkloosheidscijfers in de gemeente La Laguna blijven verder dalen en halen momenteel het niveau van 2009 toen de recessie reeds begonnen was; de afgelopen maand december waren er nog 16.823 inwoners die op zoek waren naar een gepaste job en dat cijfer moet naar beneden in 2018, dixit het gemeentebestuur.

** Agenten van de Policía Local van Santa Cruz gaan verder inspanningen leveren om het gebruik van illegale blauwe parkeerkaarten te beboeten; de erg populaire ‘invalidenkaart’ wordt op grote schaal misbruikt en daarom worden er zonder pardon boetes uitgeschreven van 100 tot 2.000 euro.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

HOE GENIETEN VAN TENERIFE?

TENERIFE VOOR KINDEREN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img