donderdag, mei 23, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN (146)
spot_img

KORTE BERICHTEN (146)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom acht samengestelde zinnen waarin alles wordt verwoord.

** Het carnavalsgebeuren 2018 is vrijdag laatstleden officieel op gang geschoten met een evenement in het Castillo Negro in Santa Cruz; de 31 aspirant-koninginnen in de drie categorieën – kinderen, volwassenen en senioren – zullen hun verkiezingsdeelnamenummer kennen via een trekking die zal plaatsvinden tijdens de show.

** Ondernemers, lokale politici, juristen en stedenbouwkundigen zien de toekomstplannen van de Canarische regering voor Adeje met lede ogen aan; het gaat vooral over het homogeniseringssysteem in de bouw waarbij illegale bouwprojecten gelegaliseerd kunnen worden en dusdanig als precedent zouden worden gebruikt voor andere bouwovertredingen.

** El ‘foto rojo’ betekent zoveel als een foto die wordt gemaakt als je door een rood stoplicht rijdt; in de hoofdstad was er commotie ontstaan over het feit dat deze foto’s niet legaal werden verwerkt alvorens de boetes werden geïnd en daarover heeft het hooggerechtshof gesteld dat de foto’s legaal zijn en verder mogen gebruikt worden.

** Tien hotels op Tenerife hebben de HolidayCheck Award 2018 in ontvangst mogen nemen na onderzoek van 900.000 commentaren over 705 hotels wereldwijd; twee onder hen ontvingen de Gold Award omdat ze zich reeds vijf jaar na elkaar bij de winnaars hebben genesteld.

** Goed nieuws voor Saida Prieto die als kandidaat Koningin Carnaval anno 2013 bij een vreselijk ongeval was betrokken doordat haar statige koninginsjurk vuur vatte gedurende de verkiezingsshow en zij zwaar werd verbrand; nu staat zij er terug met verse moed en duidelijk gemotiveerd om het kroontje binnen te halen.

** Eerder hebben wij gemeld dat een aantal gemeenten op Tenerife en Gran Canaria onafhankelijk van de Canarische Eilanden een stand zullen opzetten op de wereldvermaarde toerismebeurs Fitur in Madrid; voorzitter van de eilandregering Carlos Alonso is niet te spreken over het initiatief ‘cavalier seul’ van de gemeenten Arona, Adeje en Guía de Isora terwijl Tenerife zelf een grote inspanning levert om duidelijk zichtbaar aanwezig te zijn op de expo.

** De TF-21, die dwars door het natuurpark van de Teide loopt, is ter hoogte van de kilometer 40 korte tijd afgesloten geweest voor alle verkeer; ter hoogte van de ingang naar het wandelpad nummer 7 dat naar Montaña Blanca loopt zijn er grote rotsblokken naar beneden gerold waarbij gelukkig geen materiële of lichamelijke schade werd aangericht.

** De koopjesperiode of wintersolden zijn opnieuw van start gegaan tot groot jolijt van resident en toerist die vanaf 7 januari, de dag na Driekoningen, tot 28 februari kunnen genieten van een uitzonderlijk aanbod, de zomerkoopjes daarentegen starten op maandag 2 juli en duren tot en met vrijdag 31 augustus 2018.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

CARNAVAL LOS CRISTIANOS 2024

TOERISTISCHE STRATEGIE

HONDENPOEP

spot_img