dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN (145)
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN (145)

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers.

** De drie koningen zijn overal en zelfs tot in de kleinste hoekjes op Tenerife verschenen, tot groot jolijt van duizenden kinderen die hun schoentjes hebben klaargezet; Melchior, Gaspar en Balthasar zorgen op hun eentje voor het allergrootste kinderfeest, meteen ook de populairste feestdag op de Canarische Eilanden.

** Een ‘Roscón de Reyes’ is dé driekoningentaart bij uitstek die in elke huiskamer wordt aangesneden bij het kinderfeest; de koningentaart die in 2015 in La Orotava werd gebakken was met zijn 250 meter lengte een kanjer van formaat en goed voor een wereldrecord dat werd opgenomen in het Guinnessboek en dat men in 2019 opnieuw wil breken.

** Nieuwjaar en driekoningen zijn maar net het hoekje om en daar komt carnaval reeds piepen; de 3.400 toegangskaarten voor de ‘Concurso de Murgas Adultas’ werden via de website van Ticketea verkocht in slechts vijf minuten tijd.

** De milieuorganisatie Salvar La Tejita heeft reeds meer dan 200 klachten binnengekregen met betrekking tot de nieuwe haven van Granadilla; de aanleg van een ontgassingsinstallatie en de aanleg van de infrastructuur voor gasopslag en dito transport vormen de hoofdklacht over een haven die officieel nog niet is geopend.

** Ouderenopvang op Tenerife werd door de overheid decennialang stiefmoederlijk behandeld en daardoor moesten oudere en hulpbehoevende mensen vaak intrekken bij hun kinderen; her en der worden plannen gemaakt en ook gerealiseerd voor centra voor ouderen die op deze locaties zullen kunnen genieten van hun ouwe dag.

** 2018 wordt het jaar van de heraanleg van de verkeersknooppunten in Las Chafiras en het wat verderop gelegen Oroteanda; de verkeersader die dagelijks meer dan 70.000 voertuigen verwerkt stropt reeds een tijdlang dicht en zal door middel van een gigantisch rotonde, nieuwe verbindingswegen en extra rijstroken op de snelweg F-1 moeten het verkeer opnieuw vlotter laten doorstromen.

** De winterunief, La Universidad de Invierno de Arona, heeft naar jaarlijkse traditie haar deuren geopend voor studenten en professoren; de cursussen zijn voor het grote publiek toegankelijk en men kan ook inschrijven voor gespecialiseerde cursussen over toerisme, communicatie en gezondheid.

** De emblematische plant en het symbool van Icod de los Viños heeft gezorgd voor nakomelingen; de Dracaena draco of drakenbloedboom geeft permanent zijn rode zaden vrij en daaruit zijn reeds duizenden kleine exemplaren gegroeid waarvan er een aantal met aandacht en zorg worden gekweekt in het Parque del Drago zelf en waarvan vele andere werden geëxporteerd naar alle hoeken van de wereld.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

TENERIFE WANDELPARADIJS

ANDERE GEWOONTES

DODELIJKE SELFIES

SEB LEESON LEGAL GROUP